En dansk tøjkoncern startede året ud med solid vækst i både omsætning og indtjening. Nu rammes koncernen af bugende lagre og uendelige strømme af varer, som ingen kan betale.  

Den danske tøjkoncern PWT Group, som står bag butikskæder som Tøjeksperten og Wagner, er ligesom resten af modebranchen sat i dvale på baggrund af coronakrisen.

PWT Group har forårs- og sommertøj for 200 mio. kroner liggende på lager, og i løbet af de kommende måneder kommer der fra leverandører masser af for længst bestilte varer for mindst 150 mio. kroner.

”Stort set alt det, vi har sendt til engroskunder her til foråret, er kommet hjem igen, og det, vi havde ordrer på at levere i resten af 2020, kommer vi ikke af med, langt fra det hele, i hvert fald. Vi har nærmest nul-omsætning og store lagre lige nu. Det er en helt anden situation end bare tilbage i januar og februar,” fortæller adm. direktør Ole Koch Hansen til Børsen.dk.

 

Fra underskud til overskud

For et par år siden fremlagde PWT Group et regnskab med et minus på 18 mio. kroner, men omfattende forandringer betød, at der i fjor blev lavet et resultat med plus på kontoen.

I 2019 skabte virksomheden nemlig en solid fremgang i forretningen med vækst i både omsætning og indtjening. Samlet set skabte PWT Group 5 procent vækst med en omsætning på 873 mio. kroner samt en 15 procent fremgang i driftsresultatet, der landede på 159 mio. kroner i 2019. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

”I 2019 supplerede vi vores skarpe fokus på kundernes behov og løbende omkostningsreduktioner med en vellykket udvidelse i Norge og organisatoriske ændringer, som allerede har sikret en strømlinet og effektiv forretning med en forbedret og tilfredsstillende lønsomhed. Den nye organisering har lagt grundstenen for yderligere digitalisering og forbedring af vores omni-channel- og online-aktiviteter, der fortsatte væksten i 2019 og stod for 10 procent af den samlede omsætning,” fortæller Ole Koch Hansen i pressemeddelelsen.

 

”Nu kigger vi ind i noget helt andet”

Ole Koch Hansen var sikker på, at det nu gik den rigtige vej for tøjkoncernen. Men nu er situationen blevet overskygget af en markant grad af uvished.

”Nu kigger vi ind i noget helt andet. Vi kan vel være sikre på, at der, når det på et tidspunkt åbner igen, kommer et voldsomt prispres, fordi alle i branchen har meget store lagre. Det giver store tab. Samtidig er usikkerheden stor. Sigtbarheden er helt væk. Ingen ved hvor længe, det varer – eller hvordan forbrugerne vil reagere. Kunderne kommer jo nok ikke lige væltende ind i butikkerne den første dag,” siger han til Børsen.

PWT Group fortæller i pressemeddelelsen, at de har været nødsaget til at lukke forretninger, sende 86 procent af de i alt 700 medarbejdere midlertidigt hjem og indlede dialoger med udlejere, leverandører og finansieringskilder for at sikre grundlaget for at fortsætte den positive udvikling på den anden side af krisen.