Fredag den 25. januar 2019 indgav den tyske modevirksomhed Gerry Weber en meddelelse om insolvens.

Det tyske modehus Gerry Weber, der sælger tøj til kvinder over hele verden, meddelte fredag den 25. januar 2019, at virksomheden er tæt på konkurs. Det skete efter mislykkede forhandlinger med virksomhedens kreditorer, skriver informationssitet Fashion Network.

Gerry Weber har i længere tid kæmpet med faldende salg og underskud. Det tyske modehus skylder i øjeblikket omkring 200 millioner euro til sine kreditorer.

Det er i første omgang virksomhedens moderselskab, Gerry Weber International, der vil lide last af en eventuel konkurs. Modehusets andre brands som for eksempel Hallhuber og Samoon vil i første omgang ikke blive berørt.

Det er blandt andet den øgede nethandel, der har bragt Gerry Weber i problemer, ligesom brandet også oplever hård konkurrence fra blandt andet H&M. Derudover nævnte det tyske modehus selv på en telekonference i fredags, at de har overtaget for mange butikker og reagereret for sent på de udfordringer, de oplevede.

Gerry Weber blev stiftet tilbage i 1973 og er børsnoteret i Tyskland. Virksomheden beskæftiger cirka 6500 ansatte, hvoraf omkring en tiendedel er ansat i moderselskabet Gerry Weber International.