Ung dansk modedesigner tager publikumsprisen ved dette års Fashion Makes Sense Award, hvor 10 finalister fra hele verden var repræsenteret. Læs portræt af den unge designer her.

I sidste uge blev den unge danske modedesigner Stine Sandermann tildelt publikumsprisen til Fashion Makes Sense Award 2018 i Holland. Stine Sandermann står bag modevirksomheden Sandermann – rethinking waste.

”Jeg tror, at min zero waste-tilgang, kombineret med god æstetik, er grunden til, at jeg vandt,” fortæller Stine Sandermann i en pressemeddelelse.

Fashion Makes Sense Award er et initiativ af modeplatformen Fashionclash, som er skabt til at støtte unge designere, der arbejder ud fra et miljømæssigt perspektiv.

”Jeg er ret stolt af den nye kollektion, fordi det har lykkedes os at konstruere alle de syede styles med en zero waste-tilgang, hvilket betyder, at intet stof går til spilde, når beklædningsdelene klippes. Det har ikke lykkedes mig i en sådan grad før,” fortæller designeren.

Sandermann havde et outfit med fra sin nyeste kollektion, Stories of Stranded Lives, som er inspireret af fyrtårne på den jyske vestkyst og det maritime liv forbundet til dem. Kollektionen består udelukkende af lokale spild- og overskudsmaterialer. Den nye kollektion introduceres på markedet sidst på året.

TØJ har talt med Stine Sandermann om ideen bag virksomheden og hendes arbejde med bæredygtighed. Læs det fulde portræt om den unge designer her.