Bestseller investerede sidste år i flere forskellige virksomheder inden for bæredygtig innovation. Det fortsætter i 2022, for den danske modekoncern har, gennem sin investeringsarm Invest FWD, netop foretaget en ny bæredygtighedsinvestering i amerikanske Ambercycle.

De fleste er nok enige i, at udtjent tøj ikke skal kasseres for blot at slutte sin livscyklus på genbrugspladsen. Men teknologien, der kan sørge for en cirkulær tøjproduktion, er kun netop i gang med at blive udviklet.

Flere innovative virksomheder er i fuld gang med at skabe fremtidens løsninger – blandt andet Bestsellers nyeste investering, Ambercycle. Det skriver modevirksomheden i en pressemeddelelse.

I Ambercycles nyligt afsluttede Series A-finansieringsrunde på godt 21 millioner dollars deltager også Kirkbi, Temasek, H&M og Zalando. Investeringen bidrager til Bestsellers ultimative vision om at blive ’circular by design’.

”Når tøj ikke længere kan hverken bruges eller genbruges, vil vi gerne sikre os, at tøjet ikke ender som affald,” siger Camilla Skjønning Jørgensen, Bestsellers Sustainable Materials & Innovation Manager, og fortsætter:

”Det skal tværtimod omdannes til en ressource med størst mulig værdi. Ambercycle deler denne overbevisning og har specialiseret sig i at genanvende polyester – en tekstilfiber, som normalvis er afhængig af fossil olie. At de understøtter dette nødvendige systemskifte, som også vi arbejder for, gør dem meget interessante som samarbejdspartner.”

 

Bygger et økosystem

I løbet af 2021 har Bestsellers investeringsarm for bæredygtig mode, Invest FWD, landet aftaler med fire innovative selskaber.

Først i den finske innovator Infinited Fiber Company efterfulgt af yderligere investeringer i Circular Systems, Nature Coatings og Evrnu – alle tre baseret i USA.

Ambercycle har udviklet en proces for brugte polyestertekstiler, hvor fibrene adskilles på molekylært niveau og videreforarbejdes, nøjagtigt ligesom jomfrumaterialer.

I løbet af de sidste par år har Ambercycle optimeret sin teknologi via et pilotanlæg i Los Angeles. Med den seneste finansieringsrunde planlægger virksomheden at opskalere produktionen af deres materiale cycora®, som allerede er blevet brugt i flere succesfulde samarbejder.

“Vi bygger et økosystem, hvor materialer kan eksistere i harmoni med mennesker og miljø. Vores banebrydende molekylære regenereringsproces muliggør en klar vision for cirkularitet, hvor mode kan komme og gå i vores liv. Det vil ikke kun forbedre bæredygtighedsniveauet for tøjet i vores garderobe, men bygger en helt ny måde hvorpå vi kan interagere med vores materialer,” siger Shay Sethi, medstifter og CEO hos Ambercycle, og afslutter:

“Overgangen til en cirkulær modeindustri er uundgåelig.”

 

Foto: Ambercycle x Bestseller