Endnu flere bæredygtige investeringer bliver nu tilføjet i porteføljen hos modegiganten. “Det er ekstremt vigtigt, at store brands er villige til at investere i virksomheder som disse,” fastslår Bestsellers Sustainable Materials & Innovation Manager.

I slutningen af 2020 lancerede Besteller innovationsplatformen Fashion FWD Lab med målet om at identificere og investere i de rette cases med modekoncernens ‘investeringsarm’ Invest FWD i ryggen.

Siden da har Bestseller indgået samarbejder med grønne virksomheder såsom Spinnova, Beyond Leather, Infinited Fiber, Renewcell og senest Infinited Fiber Company, der producerer den regenererede fiber Infinna, som både ligner og føles som bomuld, er bionedbrydeligt og ikke indeholder mikroplast.

Nu er endnu tre investeringscases blevet en del af Fashion FWD Lab: Circular Systems, Nature Coatings og Evrnu. Det offentliggør Bestseller i en pressemeddelelse.

“Disse innovationer har alle noget til fælles: potentialet til at skabe forandringer i modeindustrien,” siger Jeppe Bredahl, direktør i Invest FWD, som fortsætter:

”For at innovationer kan trives og nå kommerciel skala – og dermed skabe de ændringer, der er nødvendige i branchen – kræver det strategisk support. Med Invest FWD kan vi kombinere adgang til kapital med et brandperspektiv, der bidrager til at accelerere positive resultater for iværksættere og den bredere industri, når det gælder de mest presserende forhold omkring bæredygtighed med udgangspunkt i modeindustriens fulde livscyklus.”

 

“Det er ekstremt vigtigt, at store brands er villige til at investere i virksomheder som disse”

Circular Systems, Nature Coatings og Evrnu håndterer forskellige aspekter fra bæredygtigt råmateriale til bæredygtige processer. Ifølge Bestseller bidrager de tre virksomheder med med nye visionære løsninger, der kan hjælpe modekoncernen med at nå sin ambition: ‘climate positive, fair for all and circular by design’.

“Det er ekstremt vigtigt, at store brands er villige til at investere i virksomheder som disse – ellers når deres lovende innovationer ikke op på kommerciel skala. Med vores engagement signalerer vi tillid og intention over for såvel innovators som over for branchen. Derfor må vi også acceptere den risiko, der følger med,” siger Camilla Skjønning Jørgensen, Bestsellers Sustainable Materials & Innovation Manager.

Camilla Skjønning Jørgensen fortæller, at investeringerne i de tre iværksættere er flersigtet. Udover at hjælpe Circular Systems, Nature Coatings og Evrnu op på et kommercielt stadie, hjælper de tre virksomheder på samme tid Bestseller med adgang til de stadig begrænsede mængder af mere bæredygtige materialer, forklarer hun.

”Med disse investeringer viser vi, at vi er villige til at bevæge os bagud i vores værdikæde og investere på fiberniveau. Det er den retning, som hele modebranchen bør følge. Og jeg kan sige så meget, at Bestseller slet ikke er færdig med at udforske nye investeringer i samme regi,” afrunder Camilla Skjønning Jørgensen.

 

Om de tre nye investeringer

Circular Systems
Circular Systems cirkulære og regenerative teknologier sikrer systemiske løsninger til at omdanne affald til værdifulde fibre, garn og metervarer til modeindustrien.

Nature Coatings
Nature Coatings omdanner træaffald til effektive sorte pigmenter. Deres fremstillingsproces foregår i et lukket kredsløb og cirkulært system. Der kræves ingen ekstern energi ved brug af udstyret, og processen udleder ikke CO2 eller andre drivhusgasser.

Evrnu
Evrnu er en tekstilinnovationsvirksomhed, der har opfundet og udviklet en ny slags fiber kaldet NuCycl. Fibrene har en ekstraordinær ydeevne med miljømæssige fordele og laves af opslidt, kasseret tøj. Evrnus teknologi gør det muligt at fremstille helt nye produkter af kasseret tøj, ikke kun én gang, men adskillige gange.