En finsk tekstilteknologi-gruppe har fået Bestseller med som ny investor. Samtidig har tøjgiganten sikret sig købsaftale på banebrydende cirkulært materiale, der ifølge dem med tiden kan blive en konkurrencedygtig fiber til konventionelle fibre.

I september 2020 løftede den danske tøjkoncern Bestseller sløret for innovationsplatformen Fashion FWD Lab: Et eksperimenterende udviklingsværksted, hvor målet er at skabe fremtidens bæredygtige løsninger i samarbejde med førende innovatorer.

Et af de samarbejder, Bestseller har gennem Fashion FWD Lab, er med den finske tekstilteknologi-gruppe Infinited Fiber Company og deres patenterede fiber, Infinna.

Infinited Fiber Companys teknologi kan forvandle cellulosebaserede råmaterialer, som eksempelvis bomuldsbaseret tekstilaffald, til Infinna: En regenereret tekstilfiber, der både ligner og føles som bomuld, er bionedbrydeligt og ikke indeholder mikroplast. Tøj, der er fremstillet af Infinna, kan senere genanvendes i samme proces med andet tekstilaffald.

Camilla Skjønning Jørgensen, Sustainable Materials & Innovation Manager i Bestseller, er glad for samarbejdet og fastslår i en pressemeddelelse, at Infinna har potentialet til med tiden at kunne erstatte konventionelle fibre. Derfor har Bestseller gennem selskabet Invest FWD netop investeret i og indgået en flerårig købsaftale med tekstilteknologi-gruppen.

“I kraft af vores samarbejde har vi udviklet de første prototyper og med egne øjne set, at Infinna kan leve op til vores krav til kvalitet, udseende og bæredygtighed. Med Infinited Fiber Companys kommende flagskibsfabrik kan vi faktisk skalere dette eminente cirkulære materiale og med tiden gøre det til en konkurrencedygtig fiber til konventionelle fibre,” siger hun.

Lise Kaae, CEO i Heartland A/S og bestyrelsesmedlem i Invest FWD, er glad for investeringen i den cirkulære teknologi, som hun kalder for et ‘storartet match’.

“Vi er meget begejstret for dette samarbejde og håber at opbygge et stærkt og langvarigt partnerskab med Infinited Fiber Company – både som en investor og som forretningspartner. Infinited Fiber Company står med en mulighed for at skabe cirkularitet i modeindustrien via tekstil-til-tekstil genanvendelse, hvilket er et storartet match med Invest FWDs intention om at supportere både det fulde økosystem i modebranchen og Bestsellers bæredygtighedsstrategi Fashion FWD gennem strategiske investeringer,” lyder det fra hende.

Udover Invest FWD er flere investorer også hoppet med på vognen med Infinited Fiber Companys cirkulære teknologi, heriblandt Adidas og Security Trading Oy samt de eksisterende investorer H&M Group og Nidoco AB.

Foto: Bestseller