Den danske storkoncern har skudt penge i et projekt, som den internationale luksuskoncern Kering også har investeret i. 

Det næste års tid afprøver modekoncernen Bestseller en ny blockchainteknologi til at spore viskose gennem den fulde værdikæde – fra fibre til butik. Det oplyser Bestseller i en pressemeddelelse.

Teknologien er udviklet af virksomheden TextileGenesis, og udover Bestseller har den internationale luksuskoncern Kering også skudt penge i projektet, der er faciliteret af Fashion For Good. Projektet løber over cirka ni måneder og forventes afsluttet i slutningen af 2021.

“Vores brug af mere bæredygtige materialer stiger hele tiden i Bestseller. Ved at bruge blockchainteknologi kan vi sikre en øget gennemsigtighed, hvor vi verificerer, at de bæredygtige fibre bruges hele vejen igennem værdikæden,” siger Camilla Skjønning Jørgensen, der er Sustainable Materials & Innovation Manager i Bestseller.

“Sporbarhed i tekstilværdikæden er udfordrende på grund af de mange globale forsyningskæder. Sourcing af bæredygtige materialer kræver i stigende grad sporbarhed i værdikæden for at sikre, at materialerne lever op til bæredygtighedskravene. Vi ser bæredygtighed og sporbarhed som to sider af samme mønt, og vores formål er at fremskynde realiseringen af 100 procent bæredygtige fibre ved at give gennemsigtighed i værdikæden,” siger Amit Gautam, der er CEO og stifter i TextileGenesis.

Som en del af projektet bliver otte beklædningsgenstande, der er lavet af fibre fra tre førende viskoseproducenter, sporet gennem hele forsyningskæden. Når projektet bliver afsluttet i slutningen af 2021, udkommer en samlet rapport, der beskriver projektets vigtigste resultater.

Foto: Bestseller