Brandet har truffet en beslutning om, at deres produkter primært skal komme fra ansvarlige og bæredygtige kilder. Derfor startede de sidste år arbejdet med at blive FSC-certificeret. 

I 2019 var Masai det første danske modebrand, der modtog en FSC-certificering. Nu kan Bitte Kai Rand også kalde sig for et FSC-certificeret brand.

“Hos Bitte Kai Rand har vi besluttet, at vores produkter primært skal komme fra ansvarlige og bæredygtige kilder. Derfor igangsatte vi i foråret 2021 et tæt samarbejde med vores leverandører og FSC Danmark en omstilling for at kunne opfylde de høje FSC-certificeringskrav,” skriver brandet i en pressemeddelelse.

Certificeringen blev en realitet i oktober 2021, og de første FSC-certificerede produkter kom i handlen i starten af året.

Planen for den nærmeste fremtid er, at Bitte Kai Rand vil fortsætte arbejdet og få alle viskose-produkter FSC-certificeret inden udgangen af 2025.

Om certificeringen fortæller Loa Worm, Strategic Director hos FSC Danmark:

”Det er utrolig vigtigt, at vi har virksomheder som Bitte Kai Rand, som vælger at tage ansvar for, hvor deres råvarer kommer fra, og hvordan deres produkter produceres. Det betyder en forskel skovene. Det betyder en forskel for arbejderne bag produkterne. Det betyder en forskel for naturen og dyrelivet. Det betyder en forskel for klimaet. Og det betyder en forskel for kunderne. Så vi glæder os til at hjælpe Bitte Kai Rand videre på rejsen mod ansvarlig og bæredygtig produktion og håber, at branchen vil følge deres opfordring og rejse med.”

 

Foto: Bitte Kai Rand