Modebranchen har længe været en af de største syndere, når man taler om klima- og miljøbelastning. Udvalgte modebrands er netop inviteret til at deltage i et nyt projekt som en del af regeringens genstartspakke, der skal styrke dem både nationalt og på eksportmarkederne.

Coronakrisen har været en sej kamp for modebranchen, som var et af de erhverv, der først mærkede konsekvenserne tilbage i marts 2020 i form af annullerede ordrer, forsinkede leveringer, generel tilbagegang i privatforbruget samt udfordringer med adgang til materialer.  

For at komme tilbage på sporet har regeringen igangsat projektet Fremtidens Tekstilkrav som en del af den genstartspakke, der skal hjælpe danske modebrands med at leve op til de mange bæredygtighedskrav fra kunder samt til at stå stærkere både nationalt og på eksportmarkederne.

Et af de brands, der er blevet udvalgt til at deltage i projektet, er Just Female. Det annoncerer brandet i en pressemeddelelse.

”Vi er så beærede over at få lov til at arbejde videre på vores bæredygtige omstilling igennem Fremtidens Tekstilkrav. Vores ambitionsniveau er skyhøjt, så vi glæder os til at se, hvor langt vi kan nå i dette projekt, så vi kan leve op til egne, partneres og forbrugernes stigende krav og ønsker. Det er en saltvandsindsprøjtning, som vi virkelig har manglet ovenpå et hårdt halvandet år i pandemiens tegn,” udtaler Pernille Andersen, kreativ direktør hos Just Female.

Mode- og tekstilbranchen har gennem mange år været præget af fundamentale udfordringer med klima- og miljøbelastning. Disse problemer er ikke blevet mindre under coronakrisen, hvorfor den grønne omstilling netop er kernen i det, der skal hjælpe de danske modebrands tilbage på sporet.

Modebrandet vil fokusere på værdikædens omstilling, når projektet igangsættes til august.

Foto: Just Female