En landsdækkende kampagne mellem de to virksomheder blev skudt i gang den 1. december. Formålet er at indsamle så mange brugte sko som muligt. 

Et hav af modevirksomheder har søsat bæredygtige tiltag for at give brugt tøj nyt liv – blandt andet Les Deux og H&M Conscious. Men hvad skal man egentlig gøre af sine brugte sko?

Den 1. december 2020 skød sneakerskæden Rezet Store og Røde Kors en landsdækkende kampagne i gang. Målet er netop at indsamle så mange brugte sko som muligt – uanset stand – som kan sælges videre i landets Røde Kors-butikker.

“Røde Kors er glade for samarbejdet med Rezet Store. Vi er klar til at sørge for, at skoene får en chance for at blive genbrugt – til glæde for klimaet og til gavn for Røde Kors’ hjælpearbejde. Skoene bliver sat til salg i vores mere end 240 Røde Kors-butikker i hele landet,” fortæller Tina Donnerborg, der er chef for genbrug i Røde Kors, i en pressemeddelelse.

Rezet Store har indledningsvist selv doneret en del nye produkter til Røde Kors-butikkerne.

“Rezet Store-samarbejdet med Røde Kors har en stor betydning for vores personale, folk der har brug for hjælp og forhåbentligt også vores kunder. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at indsamle så mange sko som muligt for hermed at give dem til Røde Kors-butikkerne. Forhåbentligt kan vi gennem vores indsamling gøre en masse Røde Kors-kunder glade, samtidigt med at vi støtter op om et godt formål,” siger Aske Frederiksen, der er CEO i Rezet Store.

Han fortsætter:

“At kunne give tilbage i en kaotisk tid, hvor næstekærlighed ikke nødvendigvis præger debatten, betyder meget for os. Vi må ikke glemme, at mange har brug for hjælp – specielt op til jul og i en turbulent coronatid. Rezet Store har netop selv doneret 270 nye tøj-styles og 230 par sneakers til kampagnen, som forventes at lande i Røde Kors-butikkerne fredag den 4. december 2020. Hermed forventer vi at kunne samle de første 100.000 kroner ind til Rezet x Røde Kors-kampagnen.”

Indleverer man et par sko, får man en voucher på 10 procent, som kan bruges på alle styles i Rezet Store. Bor man ikke i nærheden af en butik, er det muligt at indsende sine brugte sneakers og stadigvæk modtage en voucher på 10 procent.

Foto: Rezet Store