Samarbejde åbner op for nye muligheder med sporbarhed i læderindustrien

Et nyt samarbejde mellem en dansk virksomhed og miljømærket Oeko-Tex skaber et højere niveau af gennemsigtighed i læderindustrien ved at levere databaseret indsigt i et givent læderprodukt hele vejen fra kvæget på marken til slutforbrugeren.

Danske Spoor, der er en del af virksomheden Scan Hide, er via en ny sporbarhedsteknologi i stand til at dokumentere og validere læderprodukter hele vejen fra kvæget på markerne til det færdige produkt.

Derfor går de nu sammen med det internationale miljømærke Oeko-Tex om at tilbyde brands, der arbejder med læder, muligheden for at vælge et bæredygtigt alternativ og benytte sig af certificeringen.

”Med dette samarbejde vil vi videreudvikle vore standarder og mærker mod mere gennemsigtighed. Vi ved, at bæredygtighed og gennemsigtighed er fremtiden. At løfte sporbarheden i læderindustrien dokumenteret på data er et stort skridt fremad for vores industri,” siger Georg Dieners, der er General Secretary hos Oeko-Tex.

Michael Søndergaard, der er adm. direktør for Scan Hide, er enig i vigtigheden af bæredygtighed og cirkulær økonomi, som de fleste virksomheder efterhånden bestræber sig på at integrere i deres forretningsmodeller.

”Med inspiration fra fødevareindustrien, hvor gennemsigtighed og sporbarhed er grundlæggende krav, indså vi, at vi kunne hjælpe med at tilføje en helt ny dimension og værdier til møbel-, livsstils- og modeindustrien, som ingen anden aktør i læderindustrien i øjeblikket er i stand til at gøre på en industriel skala,” siger Michael Søndergaard.

Foto: Spoor