Det danske modebrand udgiver for fjerde år i træk en CSR-rapport. Den viser blandt andet, at Wood Wood har opnået en stor del af sine mål, men at der stadig er et stykke arbejde at gøre.

Wood Wood har netop udgivet sin CSR-rapport for 2021. Her giver de et indblik i deres rejse mod bæredygtighed og fremhæver tal og highlights fra året.

2021 var blandt andet året, hvor de gjorde en indsats for at aligne alt, de gør, med B Corp-krav. Målet er nemlig at blive B Corp-certificeret i 2023. Ønsket er at bygge en CSR-strategi, der er baseret på B Corps principper.

Brandet kan desuden glæde sig over at have opnået 70 procent af deres 2021-mål, der fokuserede på tre områder fra deres CSR-strategi: Social & Community Impact, Environmental Impact og Transparency. Wood Wood satte målene i 2018 og er glade for de fremskridt, de har gjort. Men det stiller også spørgsmålstegn ved, om de mål, de satte i 2018, ikke var ambitiøse nok.

Målene om BSCI-certificering og et endnu lavere CO2-aftryk er dog to af de mål, Wood Wood ikke opnåede sidste år. På tværs af alle kategorier formåede brandet ellers at sænke aftrykket, men på grund af en større mængde uld i produktionen, steg udledningen samlet set.

“For at sikre, at vi hele tiden holder os selv ansvarlige og agerer ansvarligt, bød vi i 2021 en Head of Corporate Social Responsibility velkommen for at sikre, vi træffer de rette valg for vores folk og vores planet,” skriver Kyrk Macmillan, CEO ved Wood Wood, der tiltrådte stillingen i slutningen af sidste år.

 

Primært europæiske leverandører

Rapporten viser blandt andet også, at Wood Wood i 2021 nåede op på at bruge 81 procent økologisk og GOTS-certificeret bomuld. Målet var 75 procent i 2025. Udover bomuld har brandet en række mål om for eksempel responsible wool og recycled polyester, der endnu ikke er opnået.

Derudover er 84 procent af brandets leverandører fra Europa (primært fra Tyrkiet og Litauen)  – og alle børnehuer bliver produceret i Danmark.

Wood Wood fik desuden fornyet sin GOTS-certificering i 2021.

Rapporten sætter også fokus på social ansvarlighed, der blandt andet indebærer en medarbejderhåndbog med barselspolitik samt nyt Code of Conduct.

 

Læs hele rapporten her.

 

Foto: Wood Wood