Zalando Sustainability Award hylder brands, der støtter op om en mere ansvarlig modeindustri. Vinderen af prisen, som blev kåret under Copenhagen Fashion Week i sidste uge, demonstrerede imponerende håndværk og udførelse af mere bæredygtige metoder.

Zalando har netop afsløret, at Stamm er vinderen af Zalando Sustainability Award i samarbejde med Copenhagen Fashion Week AW 23. Stamm imponerede især juryen med brugen af mere bæredygtige materialer, herunder genbrugte dun i deres pufferjakker samt indisk khadi, som er et tekstil fremstillet af økologisk håndspundet bomuld.

Creative Director, Elisabet Stamm, udtaler:

“At vinde Zalando Sustainability Award er både magisk og motiverende. Det er en hyldest til vores unge brand, der er drevet af innovation, diversitet og et æstetisk udtryk med et bæredygtigt fokus. Vi er ydmyge og stolte af at være del af en så vigtig og målrettet platform og få muligheden for at komme i forbindelse med så mange førende indenfor industrien. Prisen gør os i stand til at udvide vores netværk og fortsætte arbejdet med at skabe positive forandringer. Jeg håber også, at jeg vil være i stand til at inspirere andre til at tro på målrettet arbejde og samarbejde på tværs af grænser.”

Stamm vil modtage en pengepræmie på 20.000 euro og muligheden for at udvikle en eksklusiv kollektion med Zalando, der vil anvende mere bæredygtige designløsninger på tværs af materialer, produktion, teknologi og sporbarhed. For yderligere at støtte Stamm i deres vækst vil Zalando gøre deres AW 23-kollektion, som blev fremvist ved Copenhagen Fashion Week, tilgængelig for Zalando-kunder på tværs af alle europæiske markeder.

“Vi er glade for at kunne annoncere Stamm som den femte vinder af Zalando Sustainability Award ved Copenhagen Fashion Week AW 23. Håndværket og broderierne på lædervarerne samt den komplekse konstruktion af dunjakkerne var et højdepunkt. Vi ser frem til at arbejde med Stamm om en eksklusiv kollektion, der udforsker deres alternative designløsninger og innovative idéer,” fortæller Lena Sophie Röper, Indkøbschef for Designer & Luxury, fra Zalando.

Foto: PR