Da Arkk Copenhagen afsluttede regnskabsåret 2019/20 var det med et millionstort minus på bunden. På kun seks måneder er udviklingen vendt, og der er plus på kontoen igen, oplyser ledelsen.

Det er ikke lang tid siden, at virksomheden State of North, der står bag sneakerbrandet Arkk Copenhagen, udsendte sit årsregnskab gældende fra den 1. juli 2019 til den 30. juni 2020 med blodrøde tal på bundlinjen.

Dengang meddelte ledelsen, at underskuddet på 12,5 mio. kroner var forårsaget af Covid-19-konsekvenser, en lukket detailhandel, store nedskrivninger på balancen og tilbagekøb af brandet fra agent- og distributørkontrakter, der dækkede over 10 markeder.

Nu er State of North klar til at præsentere endnu et regnskab – denne gang gældende for perioden fra den 1. juli til den 31. december 2020 med ønsket om at omlægge regnskabsåret til fremadrettet at gælde et helt kalenderår. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

“Vi tog nogle konsekvente og hårde beslutninger i foråret 2020, da corona ramte,” udtaler medstifter og adm. direktør Thomas Refdahl i Arkk Copenhagen og fortsætter:

“Vi lukkede tre udenlandske selskaber, lukkede to ud af tre af vores egne butikker, købte over 10 markeder fri af agent- og distributøraftaler, skar til i medarbejderstaben, optimerede vores produktsortiment, flyttede til nye kontorlokaler og meget andet. Det var hårdt, det var ubarmhjertigt, men det har betydet, at vi trods nedjusterede ordrer i andet halvår af 2020 allerede laver overskud igen og samtidig har en ‘lean machine’ af en organisation, der står klar til at gribe et 2021, der ser utrolig positivt ud.”

Ved udgangen af 2020 var tallet på bundlinjen således sort med 765,2 t. kroner i overskud.

 

Et stærkt 2021, nye sneakers og et samarbejde venter forude

For Arkk Copenhagen har 2020 været en kombination af en mavepuster og en genfødsel, skriver ledelsen i pressemeddelelsen, der således er glade for den måde, det hele endte på for virksomheden.

“Vi er naturligvis både glade og stolte over at levere et overskud igen allerede seks måneder inde, men hvad der betyder mest for os er, at vi står med en organisation, der ikke kun ser ud til at levere et superflot resultat slut 2021, men som også formår at forny sig i form af nye sneaker releases og et meget anderledes collab, der udkommer i efteråret 2021,” siger medstifter og CCO Kasper Høj Rasmussen, der fortsætter:

“Arkk Copenhagen er på en vild rejse. Det var vi før corona, og det bliver ikke mindre vildt efter, tværtimod. Ikke alene kan 2021 slå rekorder på mange plan, men med den kontrol, vi har over vores salg og afsætning af produkterne, efter vi har taget brandet tilbage i egne hænder, vil vi løfte Arkk Copenhagens kommunikation og branding til et nyt niveau.”

Foto: Fra venstre: Thomas Refdahl og Kasper Høj Rasmussen