Den danske modegigant DK Company kan på trods af et 2021 præget af nedlukninger fremvise rekordhøj omsætning. “Efter to års turbulens er vi stolte over at stå solidt som en samlet virksomhed,” siger koncerndirektør.

DK Company A/S kunne i 2021 fejre 20-års jubilæum. Og det er blevet markeret med manér, for modegiganten kan nu præsentere et rekordresultat på 611 mio. kroner før skat. Det er en markant forøgelse i forhold til rekordresultat i 2020 på 335 mio. kroner før skat.

Resultatet blev skabt på en rekordomsætning på 3,9 mia. kroner mod sidste års omsætning på 3,25 mia. kroner – det svarer til en vækst på 20 procent.

“Vi er meget glade for resultatet, da det viser, at vi trods modvind har været i stand til at rykke op i en anden liga. Alle vores brands tjener penge, og de seneste opkøbte brands er nu fuldt integrerede og spiller sammen med de andre,” udtaler Jens Poulsen, koncerndirektør og hovedaktionær i DK Company, til TØJ og tilføjer, at de set i lyset af fire måneders coronanedlukning af mange butikker i Europa er taknemmelige for årets resultat.

“Det er en kæmpe holdpræstation under ledelse af de tre medejere Kasper Philipsen, Jens Obel og Søren Lauritsen, hvor vores medarbejderes fleksibilitet, forandringsvillighed og fight har gjort en kæmpe forskel. Jeg glæder mig over, at vi har en stærk wholesaleforretning båret på alle tre domiciler i Ikast, København og Vejle samt en sund vækst i både online og retail,” siger han og fortsætter:

“Trods rekordresultatet har det været det mest udfordrende år i vores 20-års historik. Først kæmpede vi med nedlukninger i Europa efterfulgt af historisk kaos inden for logistik og fragtsystemer i hele verden samtidig med markante udfordringer i forsyningskæden for hele tekstilindustrien. Det er med stor tilfredshed, at vi har formået at finde konstruktive løsninger med vores samarbejdspartnere og kunder ud fra vores filosofi om at skabe win-win for alle.”

 

Refleksioner over coronaår

DK Company har endnu en gang vist, at det kan betale sig at basere forretningen på tre ben.

“Efter to års turbulens er vi stolte over at stå solidt som en samlet virksomhed. Vi har både engros, retail og e-tail, der tjener penge hver for sig og sammen. Vi har mange stærke brands og er til stede på alle de rigtige markeder,” fortæller Jens Poulsen.

På spørgsmålet om, hvad de vigtigste læringer fra 2020 og 2021 har været, svarer han:

“Først og fremmest en stor taknemmelighed. Vi har for alvor lært, at intet kan tages for givet. Dernæst at vi har sænket tempoet og fået mere styr på vores kollektioner og DNA. Fokus på forretningen har betydet, at vi har fået ryddet ud i ‘tom omsætning’ og øget NOOS-programmet på de fleste brands. Til sidst vil jeg nævne vores evne til at stå sammen, når der er behov for det, både som samfund og virksomhed.”

 

Forventninger til 2022

DK Company forventer en vækst på toplinjen på 10 procent med et resultat før skat på niveau med 2021. Forventningen er baseret på, at der allerede er en stigning i ordrebeholdningen i 2022.

Virksomheden ser derfor positivt på de kommende år og forventer at investere yderligere i sin markeds- og brandpositionering, og der er afsat markante beløb til investeringer i IT og digitalisering.

Jens Poulsen tilføjer, at DK Company oplever en god betalingsevne på tværs af markeder, og at det afspejler en branche, der har det godt. Han forventer således ikke de store postcorona-udfordringer.

 

Foto: DK Company