Ikastvirksomheden Thygesen Textile Group A/S kommer ud af 2020 med rekordstor vækst i både omsætning og resultat. Årsagen hertil er blandt andet et gennembrud i Vietnam, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Den Ikastbaserede tekstilgigant Thygesen Textile Group A/S har netop løftet sløret for regnskabsresultaterne i 2020. Og selv om alle enheder i koncernen i større eller mindre grad har været påvirket af coronakrisen i 2020, har man formået at styre gennem krise ved enten at give nye muligheder eller tilpasse sig.

Bestræbelser inden for onlinehandel – både etablering af egne webshops og brug af eksterne portaler – er blevet fremskyndet og intensiveret. Det gør blandt andet, at Thygesen Textile Group afslutter 2020 med et rekordhøjt resultat. Det oplyser tekstilvirksomheden i en pressemeddelelse.

Tekstilvirksomheden lander en omsætning på 224,7 mio. kroner i 2020 mod 160 mio. kroner året før. Koncernresultatet udgjorde 55,7 mio. kroner i 2020, mens det ordinære resultat efter skat og minoritetsinteresser lander på 44,2 mio. kroner. Det er tæt på en fordobling i forhold til 2019.

“Vi har afsluttet et meget tilfredsstillende 2020 på trods af corona. Med en kombination af tilpasning til forandringerne samt fokus på nye muligheder har alle selskaber klaret sig igennem bedre end forventet ved pandemiens start. Vi glæder os endvidere over, at alle dele af koncernen er kommet godt fra start i 2021 og forventer et resultat for året på niveau med 2020,” siger bestyrelsesformand Niels Laurits Thygesen.

 

Efterspørgslen på active wear kommer Thygesen Textile Group til gode

Der er særligt et ben i forretningen, der har oplevet stor vækst. Det er selskabets produktionsfaciliteter i Vietnam, Thygesen Textile Vietnam, som har leveret et rekordhøjt omsætningsniveau og “et meget tilfredsstillende indtjeningsniveau”.

Det er ifølge Thygesen Textile Group blandt andet lykkedes at vækste inden for forretningsområdet ‘actice wear’ på grund af vækst hos selskabets største kunde, men også qua samarbejde med andre store internationale kunder i USA og Australien. Tekstilvirksomheden har planer om at udvide fabrikken i Vietnam i det indeværende regnskabsår, hvilket vil fordoble den fremtidige kapacitet, oplyser de.

Også andre dele af koncernen mærker til den stigende efterspørgsel på trenden ‘active wear’, der er opstået som en positiv konsekvens af Covid-19. Den afdeling, der i omkring tre år har haft wholesale-distributionen af yogatøjmærket Girlfriend Collective, har også oplevet en betydelig aktivitetsforøgelse.

Afdelingen her, der tidligere har ligget i selskabet Ease.dk, er pr. 1. januar 2021 flyttet i et selvstændigt selskab, Sustinandfriends A/S. Direktøren i Sustinandfriends er Sanne Enevoldsen, der samtidig med erhvervelsen af en minioritets-aktiepost er blevet medejer af virksomheden.

Thygesen Textile Group består af en række danske handelsvirksomheder indenfor tekstil, der tilsammen beskæftiger 49 medarbejdere. Derudover består virksomheden også af en produktionsvirksomhed i Vietnam med både strikkeri og systue, der tæller en stab på 469 medarbejdere.


Du kan se Thygesen Textile Group A/S’ placering på TØJ – Fashion & Business Trends’ live brancheanalyse her.


Foto: Sustinandfriends