To modeselskaber, der ejes af samme virksomhed, er nu lagt under samme paraply, og både omsætningen og årets resultat er mærket af Covid-19 i begge regnskaber.

Den danske modevirksomhed med placering i Ikast Redefined Fashion A/S har netop fremlagt regnskaber for perioden 2019/20 for deres tre modebrands: Minus i ét regnskab, og Peppercorn og Desires i et andet.

Regnskabsåret for Minus følger moderselskabets regnskabsår, og dette regnskab gælder derfor for de sædvanlige 12 måneder. Hos Peppercorn og Desires dækker regnskabsåret 2019/20 over 14 måneder denne gang.

For at skabe større synergier i virksomheden er dette de sidste regnskaber for de to modeselskaber, da de i næste regnskabsår bliver lagt under Redefined Fashion A/S, så der fremover kun kommer et samlet regnskab fra de tre modebrands.

“Formålet med at samle flere brands under den samme ‘paraply’ var åbenlys styrkelse af måden, vi arbejder på i virksomheden. Vi har altid stræbt efter at have fokus på at opnå de maksimale synergier mellem vores brands. I et hus med flere brands kan det være krævende at opnå fuld samhørighed og stordriftsfordele, hvis kollegaerne kun fokuserer på et specifikt brand. Derfor har vi nu kollegaer, der arbejder på tværs af husets brands, men uden at miste fokus på hver enkelt brands dna og udtryk. Vi undgår intern konkurrence, men i stedet kan vi udnytte vores buying power optimalt,” forklarer Chalotte Kjær Bruun, der er en af ejerne af Redefined Fashion A/S, i en pressemeddelelse.

 

Covid-19 tog et stort indhug, men fremtiden er positiv

Regnskaberne for de to modeselskaber bærer tydeligt præg af, at man ligesom resten af branchen blev ramt af Covid-19 i andet halvår af regnskabsåret.

“Det stod ret tidligt klart for os, at alle vores brands i huset ville blive ramt voldsomt af situationen. Krisen ramte dog forskelligt og med forskellig styrke på de forskellige markeder. På Desires ligger 70 procent af omsætningen i markeder som Spanien og Italien, så der gik det stærkt,” fortæller Irena Riberholt Jørgensen, der også er medejer af Redefined Fashion A/S.

“På Minus blev vi voldsomt ramt af konkurser i Danmark og Norge, som næsten overnight kostede os 30 procent af vores omsætning. Samtidig var der et enormt pres fra alle kunder omkring hjælp til deres likviditet, rabatter og annulleringer, så det har virkelig ramt vores indtjeningsgrad,” uddyber Chalotte Kjær Bruun.

For Minus lander bruttofortjenesten på 5,8 mio. kroner i 2019/20 mod 8 mio. kroner i 2018/19. Hos Peppercorn og Desires lander bruttofortjenesten på 4,4 mio. kroner i 2019/20.

Med regnskabsårets afslutning midt i coronaperioden var der ikke meget tid til at få ‘rettet op’, hvilket årets resultat afspejler, skriver de to ejere i pressemeddelelsen.

Årets resultat for Minus endte med et underskud på -449,9 t. kroner i 2019/20-regnskabet. Sidste år lå årets resultat på 1,4 mio. kroner.

For Peppercorn og Desires kom underskuddet på bundlinjen over 1 mio. kroner og landede på 1,3 mio. kroner.

“Kombinationen af mange nye investeringer tidligt i regnskabsåret, konkurser og store lagernedskrivninger i kølvandet på Covid-19-krisen har desværre haft stor negativ påvirkning på årets resultat i begge virksomheder,” lyder det fra Irena Riberholt Jørgensen.

Egenkapitalen mister også millioner, men er dog fortsat positiv. For Minus vedkommende ender egenkapitalen på 2,5 mio. kroner i 2019/20, hvilket er omkring 2 mio. kroner mindre end i 2018/19, hvor egenkapitalen lå på 4,6 mio. kroner. For Peppercorn og Desires endte egenkapitalen på 2,8 mio. kroner i 2019/20.

På trods af coronaramte regnskaber i 2019/20 er de to ejere optimistiske for fremtiden.

“Vi investerer fortsat i vores bæredygtige omstilling, nye markeder og i at højne vores nye digitale koncepter i Skandinavien. Vi ønsker at være gearet til fremtiden som en innovativ og stærk samarbejdspartner. Vi har et enormt stærkt hold af kollegaer bag os, som alle udviser ejerskab, og som tænker med på de mange nye projekter, vi har søsat. Så vi er meget optimistiske omkring fremtiden, og det regnskabsår vi allerede har taget hul på,” afslutter Irena Riberholt Jørgensen.

Redefined Fashion A/S driver i alt seks brands fra hovedkontoret i Ikast.

Foto: Minus