Den danske stormagasinkæde har længe været på udkig efter nye ejere. Nu er Magasin solgt til en tysk modekoncern.

I sommeren 2020 blev Magasin-ejeren Debenhams sat til salg, hvilket resulterede i, at den danske stormagasinkæde Magasin Du Nord ligeledes fik et ’til salg’-skilt på.

Nu har Magasin, der driver syv stormagasiner i Danmark, langt om længe fundet en køber i den tyske familieejede koncern Peek & Cloppenburg. Det vækker ikke overraskende glæde hos Magasin.

“Vi er ovenud glade for langt om længe at have fundet en pålidelig og langsigtet partner i det familieejede selskab Peek & Cloppenburg. De har set og anerkendt vores potentiale og værdsætter vores 153 års erfaring og iværksætterånd. Vores to brands har meget til fælles, og sammenlagt har vi i omegnen af 275 års erfaring som multi-brand detailhandlere. Nu ser vi for alvor frem til sammen med Peek & Cloppenburg at være med til at forme fremtiden for detailhandel,” udtaler Magasins økonomidirektør, Peter Fabricius, i en pressemeddelelse.

Magasin har siden 2009 været drevet som et uafhængigt selskab under Debenhams – og det vil Magasin fortsætte med under det nye ejerskab.

”Blækket er fortsat ikke helt tørt, og vi kan naturligvis endnu ikke helt løfte sløret for, hvad vi søsætter sammen med vores nye ejer. Men jeg kan fortælle, at vi som et fortsat uafhængigt selskab, og nu med solide tyske muskler i ryggen, fortsætter med at bygge videre på vores tre strategiske søjler: Stærke og inspirerende butikker fyldt med de mest elskede brands, et fortsat skandinavisk onlinefokus og et hjertevarmt kundefokus gennem endnu bedre omni-channel-oplevelser på tværs af alle kanaler,” lyder det fra økonomidirektøren.

Koncernen Peek & Cloppenburg, som Magasin nu ejes af, har drift af 140 P&C- og Ansons-butikker i 15 lande. Derudover driver koncernen forskellige onlinebutikker via sit datterselskab Fashion ID.

Foto: Magasin Du Nord