Magasin-ejeren har længe været i økonomisk knibe. Nu er det danske stormagasin sat til salg, men Salling Group takker nej til et opkøb. 

I sommeren 2020 satte Magasin-ejeren Debenhams sig selv til salg, hvilket også resulterede i, at danske Magasin Du Nord blev sat til salg.

Dagligvarekoncernen Salling Group er blevet spået som en af de oplagte købere af stormagasinkæden, men de er dog angiveligt ikke interesserede i at opkøbe Magasin. Det skriver Finans.

Koncernchef Per Bank skriver i en besked til Finans, at hans kommentarer til emnet er det samme, som dem han afgiv i efteråret 2018, hvor de første spekulationer om et salg kom frem:

“Vi har sagt nej tak til at indgå i en proces om Magasin. Vores Salling-stormagasiner er inde i en rigtig flot udvikling, men jeg vurderer ikke, at vi skal bruge kapital på flere stormagasiner. Vores fokus ligger på at udvikle den nuværende forretning, selv om vi selvfølgelig også holder øje på nye muligheder,” skrev han dengang.

Tilbage i august blev investeringsbanken Lazard hyret til at finde en køber af Debenhams, og det skulle lykkes inden udgangen af september 2020. Ifølge Finans, der har oplysningerne fra The Times, skulle långiverne nu have igangsat en separat salgsproces af Magasin. Der er dog tilsyneladende ikke fundet en køber endnu.

 

Lancerer nyt onlineunivers

Digitaliseringen er meget vigtigere end nogensinde som følge af Covid-19, og det er en tendens, som det ikoniske stormagasin er hoppet med på.

Magasin du Nord har nemlig netop offentliggjort, at de i denne uge lancerer en ny onlinebutik, der med kunstig intelligens og 150 års kundeerfaring “skal give de besøgende mere magi”, skriver de i en pressemeddelelse, fremgår det på retailnews.dk.

Magasin har investeret et tocifret millionbeløb i den nye platform.

Foto: Magasin du Nord