Debenhams, der ejer flere stormagasiner inklusiv danske Magasin Du Nord, er i krise. Efter at selskabet har afvist et købstilbud fra en britisk milliardær, går virksomheden nu i rekonstruktion, og låntagerne har overtaget kontrollen.

Magasin Du Nords britiske ejere, Debenhams, har efter et afslag til den britiske milliardær, Mike Ashley, opgivet at finde nye midler, og videregiver nu kontrollen af selskabet til virksomhedens kreditorer. Det skriver Børsen.

Det er selskabet FTI Consulting, der skal forestå rekonstruktionen. De vil forsøge at stable et nyt salg på benene, så Mike Ashley kan få muligheden for at byde på selskabet endnu en gang.

Udover Magasin Du Nord ejer Debenhams også flere stormagasiner i Storbritannien og beskæftiger omkring 26.000 medarbejdere. Stormagasinerne vil dog fortsætte driften, mens Debenhams er under rekonstruktion.

Debenhams har siden efteråret 2018 forsøgt at sælge Magasin-stormagasinerne, som er anslået til at kunne indbringe selskabet 2. mia. kroner. Det er dog ikke lykkedes at frasælge Magasin Du Nord endnu.