Rygterne går på, at kapitalfonden Nordic Capital er ved at forberede et muligt salg af den danske sportskæde Sportmaster. Person tæt knyttet til fonden har ingen kommentarer til rygterne.

Skal Sportmaster sælges? Et spørgsmål, der indledte til megen snak, da Børsen den 7. maj 2019 skrev, at kapitalfonden Nordic Capital efter sigende har lagt sig an til at sælge sportskoncernen. Det erfarer mediet fra flere kilder, der har kendskab til købsprocessen.

En person, der er tæt knyttet til Nordic Capital, ønsker dog ikke at kommentere yderligere på de oplysninger, som Børsen er kommet i besiddelse af.

Som mange andre detailkæder har Sportmaster haft svært ved at løfte salget. Fra 2013 til 2017 har sportskæden tabt over 100 mio. kroner på bundlinjen, mens driftsresultatet også har haft en del op- og nedture.

Sportskoncernen har dog gjort tiltag for at få vendt underskuddet og den lave vækst til det modsatte. Senest overtog Sofie Lindahl-Jessen direktørposten i virksomheden i februar 2019 med bestræbelserne på at skabe vækst på top- og bundlinje, efter Jens Høgsted i sommeren 2018 blev fyret.

Taget Sportmasters nuværende situation i betragtning undrer det flere kilder, som Børsen har talt med, at Nordic Capital vil forsøge at sælge selskabet.

Udover det skriver Børsen også, at flere aktører i corporate finance-branchen har svært ved at udse oplagte købere til kæden, der har mere end 100 butikker rundt i Danmark.

Rygtet går nu, og om sportskoncernen bliver solgt, vil tiden vise.