I juni 2018 blev det offentliggjort, at den japanske modekæde Uniqlo kommer til Danmark. Kæden slår nu dørene op for den første butik på dansk grund den 5. april 2019.

Det er på Strøget i København i en bygning fra 1700-tallet, at Uniqlos første butik i Danmark får sin beliggenhed.

Uniqlo vil besætte en del af den gamle bygning, der husede en kjolebutik tilbage i 1840’erne. Facaden af den nye Uniqlo-butik vil have elementer fra den oprindelige klassiske arkitektur-stil, hvilket også vil være gennemgående i særlige områder inde i butikken.

Forretningen åbner den 5. april 2019 og bliver i alt 1.400 kvadratmeter fordelt på tre etager med lifewear til mænd, kvinder og børn.

Taku Morikawa, der er CEO for Uniqlo Europa, har i en pressemeddelelse tidligere udtalt sig om, at de hos Uniqlo glæder sig til at introducere Uniqlo på det danske marked.

”Vi er glade for at kunne offentliggøre vores næste vækstfase i Skandinavien med åbningen af vores første butik i Danmark til næste år på Strøget i København. Vi ser frem til at introducere Uniqlo-brandet og vores lifewear koncept til danske forbrugere, der sætter pris på godt design, funktionalitet og høj kvalitet.”

Uniqlo har på nuværende tidspunkt butikker i England, Frankrig, Tyskland, Rusland, Belgien, Spanien, Sverige og Holland. Danmark bliver således Uniqlos niende marked i Europa.