I fremtiden vil Brande ikke længere blot være en lille plet på Danmarkskortet. Mellem industri- og parcelhuskvarterer skal Danmarks højeste bygning nemlig konstrueres. Det er Bestseller-koncernen, der står bag projektet, og lokalplanen er nu vedtaget.

Snart vil Brande få en helt ny betydning på Danmarkskortet. Bestseller-koncernen har nemlig fået tilladelse til at udvide sit hovedsæde i den midtjyske industriby, der blandt andet får Nordeuropas højeste bygning. Ved en afstemning i mandags blev byrådet i Ikast-Brande Kommune nemlig enige om en godkendelse af Besteller-tårnet.

Byggeprojektet, der går under navnet Bestseller Tower & Village, strækker sig over 120.000 kvm og skal have karakter af en by med butikker, kontorer og restauranter. Der skal også bygges et 320 meter højt tårn, som blandt andet skal huse konferencelokaler og uddannelsesfaciliteter. Derudover er der også lagt et beboelsesområde med plads til 7.000 mennesker i støbeskeen.

Borgmesteren i Ikast-Brande kommune Ib Lauritsen, ser projektet som noget, der kan styrke Midtjylland.

”Jeg ser det som et projekt, der løfter Midtjylland. Det har vi før set med Lego i Billund og Boxen i Herning. Det her er et samarbejde med det andet, der foregår i Midtjylland,” siger borgmesteren til TV Midtvest.

Med en højde på 320 meter bliver Bestseller-tårnet Nordeuropas højeste og kommer på listen over Europas højeste bygninger, hvor blandt andet Eiffeltårnet i Paris og The Shard i London er nævnt.

Der er ifølge borgmesteren en bred opbakning til byggeriet i lokalsamfundet. Men det er ikke et projekt, der står færdigt i overmorgen.

”Hvis nu det står færdigt midt i 20’erne, så tror jeg sådan set, vi skal være godt tilfredse. Så 2023, -24 eller -25 kunne være et godt bud,” afslutter borgmesteren.