Lækkede optagelser fra dyreretsforeningen Peta får nogle af verdens største modevirksomheder til at afgive løfte om at stoppe produktionen af varer, der indeholder mohair.

Efter at have set lækkede optagelser fra gedefarme i Sydafrika har blandt andre Topshop, H&M og Zara bandlyst beklædningsgenstande, som er fremstillet af håret fra Angora-geder, det såkaldte mohair.

Materialet er frigivet af dyresforeningen Peta, People for the Ethical Treatment of Animals, og viser voldsomme billeder af, hvordan dyrene bliver mishandlet, lemlæstet og slået ihjel nådesløst.

Det er uvist, om nogen af ovenstående modevirksomheder har købt mohair fra de 12 farme, som Peta har undersøgt.

H&M, med 4.700 butikker på verdensplan, har udtalt, at forsyningskæden er udfordrende at kontrollere:

”Derfor har vi besluttet at forbyde mohair-fibre fra vores sortiment i 2020, senest,” udtaler en talskvinde fra H&M til The Independent.

Den store tøjgigant vil i fremtiden søge alternative materialeløsninger, som de kan tilbyde kunderne.

Inditex, det spanske beklædningsfirma der ejer Zara, har også udtalt, at de nu er fuldstændig dedikeret til at stoppe indkøb af nye varer, der indeholder mohair – igen inden 2020.

Peta har været vidne til dyremishandling hos alle 12 gedefarme, som blev undersøgt i januar og februar 2018. Organisationen har forelagt sine undercoverbilleder til politiet i Sydafrika som bevis for, hvad der hævdes at være grove overtrædelser af landets dyrebeskyttelseslov.

Kilde: The Independent