Selv om danskerne hører om handelskrig mellem Kina og USA og et brexit, der lurer lige om hjørnet, så stiger forbrugertilliden herhjemme.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugertilliden er steget fra 2,9 i juli til 6,3 i august. Det er den højeste måling i år, hvor gennemsnittet har ligget på 4,7. Det skriver Børsen.

Det er især synet på familiens økonomiske situation i dag og familiens situation om et år, der er steget meget.

Privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen peger på, at en del af stigningen i forbrugertilliden kan skyldes de meget lave og faldende renter.

”Mange nyder for tiden godt af det massive rentefald, vi har haft på det seneste. Vi skal da også helt tilbage til før finanskrisen, før danskerne sidste så så lyst på deres egen aktuelle økonomiske situation,” siger Louise Aggerstrøm Hansen til Børsen.

Man siger, at efter sol kommer regn. Kigger man på tallene viser de da også, at Danmarks samlede økonomiske situation vil blive forværret over det næste års tid. Det kan meget vel være fordi, at dårligdommene udefra rammer Danmark – også selv om den danske konkurrenceevne er god.

Den nye opgørelse fremlægger ligeledes, at danskerne tror, at ledigheden vil stige en smule over det næste års tid – og det er noget, der kan få danskerne til at holde lidt mere fast i sparegrisene.

Søren V. Kristensen, der er chefanalytiker i Sydbank, udtaler til Børsen, at ovenstående godt kan give anledning til, at forbrugerne bliver lidt mere forsigtig med pengene. Dog siger han også, at de lige nu har en forventning om, at forbrugerne lidt endnu vil bidrage med en vækst i privatforbruget – men den vækst er afhængig af, at den danske beskæftigelse ikke falder.