Det københavnsbaserede Global Fashion Agenda og det franske Institut Français de la Mode har i dag underskrevet en hensigtserklæring, hvor det klare mål er at samarbejde om at fremskynde bæredygtig mode.

I anledningen af den franske præsident Emmanuel Macrons statsbesøg i Danmark har Global Fashion Agenda og det franske Institut Français de la Mode i dag underskrevet en hensigtserklæring med navnet Memorandum of Understanding. Med hensigtserklæringen signalerer de to parter, at de ønsker at samarbejde om at tackle miljømæssige udfordringer i modeindustrien.

Global Fashion Agenda er et leadership forum med kontor i København, hvis hovedformål er at udvikle den globale modebranche i en mere bæredygtig retning. Adm. direktør i Global Fashion Agenda, Eva Kruse, siger i en pressemeddelelse:

”I Global Fashion Agenda arbejder vi for at tackle de sociale og miljømæssige udfordringer, som modebranchen står overfor. Og det kræver blandt andet en fælles indsats i branchen globalt set. Den franske modebranche er en af verdens mest magtfulde og indflydelsesrige, og i forvejen arbejder vi tæt sammen med den franske luksuskoncern Kering, som er pioner på området. Ved at underskrive denne MoU kan vi forhåbentligt få endnu flere franske modevirksomheder med og sammen skabe konkrete initiativer, der kan fremtidssikre branchen og efterlade et mere bæredygtigt aftryk på planeten.”

Institut Français de la Mode blev grundlagt i 1986 og blev i 2017 kåret som verdens førende modeskole. De har som hovedformål at styrke den franske mode- og tekstilindustris konkurrenceevne. Dominique Jacomet, Director General for Institut Français de la Mode, siger:

“For Institut Français de la Mode er bæredygtighed en kerneværdi. At arbejde med Global Fashion Agenda er en fantastisk mulighed for at promovere bæredygtighed i alle niveauer af modebranchen samt skabe opmærksomhed blandt ledere, designere og forskere.”

Hensigtserklæringen blev underskrevet i dag, den 29. august, kl. 09.00 i København.