Hver år afholder H&M Foundation Global Change Award. Her kommer deltagere med deres idéer til, hvordan man kan gøre modeindustrien mere bæredygtig. Dette års Global Change Award er netop blevet afholdt, og fem vindere er fundet.

H&M Foundation har siden 2015 hvert år afholdt Global Change Award. Her kommer deltagerne med innovative idéer til, hvordan vi kan ændre modeindustrien fra at være en lineær industri til at være en mere cirkulær, bæredygtig industri.

På Global Change Awards hjemmeside beskriver de konkurrencen som følgende:

”Kort sagt, så ønsker vi med konkurrencen at finde morgendagens game-changers, uanset om det er innovation inden for digital teknologi, hvordan vi gendanner og genbruger skrald eller idéer, der støtter op om en mere bæredygtig modeindustri. Hvis innovationen har potentiale til at have en positiv indvirkning på stor skala, er økonomisk bæredygtig og hvis teamet bag idéen er klar til at føre idéen ud i livet, så kan vi have en potentiel vinder.”

Nu er vinderne for 2019 udnævnt. En af vindergrupperne bruger brændenælder som materiale til tøj og som fødevare, en anden gruppe har brugt mikroorganismer til at udvikle veganske, bionedbrydeligt tøj, mens en tredje gruppe har udviklet en bionedbrydelig og mineralbaseret membran til at lave udendørstøj.

Som vinder af Global Change Award bliver man belønnet med en pengepræmie, som skal gå til udvikling af idéen. Man kan vinde alt fra 150.000 euro til 300.000 euro.

Du kan læse mere om vinderne af Global Change Award her.

Produkter fra vinderen ‘Lab Leather’. Foto: Global Change Award