Et nyt t-shirt-design for ligestilling, herresmykker i støbeskeen hos dansk smykkedronning, en sej navnekamp og vinderne af både e-handelspris og Salling Fashion Awards. Læs med om ugens korte modenyheder.
Hver fredag samler TØJ op på korte, brancherelevante nyheder i artiklen Kort & godt fra modebranchen.
Becksöndergaard: Design for ligestilling
I et nyt samarbejde sætter Dansk Kvindesamfund og Becksöndergaard spot på ligestilling og herunder et nyt krisecenter, som er målrettet voldsramte gravide kvinder og kvinder med småbørn. Det nye center er placeret i bygningen ’Tegneskolen for Kvinder’ på H.C Andersens Boulevard.
“Ordet, equality, betyder ligestilling mellem mænd og kvinder og udtrykker ønsket om at bygge et velfungerende samfund, hvor ligestilling og ligeværdighed er fundamentale værdier,” fortæller grundlægger Anna Søndergaard i en pressemeddelelse.
Becksöndergaard har valgt at håndtegne budskabet på t-shirten som en hyldest til Tegneskolen, som var en af de første uddannelsesinstitutioner for kvinder i Danmark.
Jane Kønig med herrekollektion
Jane Kønig har længe pønset på en herrekollektion som supplement til de allerede populære kvindesmykker. Nu er tiden kommet til at føre projektet ud i livet.
”Jeg har i tidens løb fået en del efterspørgsler på herresmykker. Desuden synes jeg, at det er rigtig fedt at se, hvordan mænd og kvinder begynder at smelte mere sammen – hvad angår fashion. Jeg synes ikke, at der findes nok derude til fyrrerne, når det kommer til smykker. Med herrelinjen gør jeg op med dette,” fortæller Jane Kønig i en pressemeddelelse.
Kollektionen har fået navnet ’King Jane’ og kommer til at favne et mere maskulint udtryk, men til stadighed med afsæt i klassiske Jane Kønig-værdier som uhøjtidelighed og minimalisme.
Den første kollektion vil indeholde både ringe, armbånd, vedhæng og øreringe, og den bliver sat til salg fra august 2018.
Dansk smykkedesigner opgiver navn
I 2017 fastslog Sø- og Handelsretten i en sag mod smykkevirksomheden Aagaard/Kranz & Ziegler, at den danske smykkedesigner Mads Ziegler ikke længere måtte bruge sit navn i kommerciel sammenhæng.
Mads Ziegler ankede, men da Aagaard/Kranz & Ziegler gik konkurs, stagnerede sagen. Nu har den danske smykkedesigner dog taget en beslutning om at droppe ankesagen, og har indgået forlig med den nye ejer af det konkursramte smykkefirma.
“Den nye ejer af Aagaard/Kranz & Ziegler vil ikke acceptere, at jeg bruger mit eget navn til at sælge smykker. Det har jeg taget til efterretning og erkendt, at jeg ikke har råd til at bruge flere penge på dyre advokater. Derfor skifter min virksomhed navn,” siger Mads Ziegler til Finans og forklarer yderligere, at hans virksomhed i fremtiden skal have navnet Mads Z.
Vinder af Salling Fashion Award 2018
Torsdag aften kunne designeren Morten Ussing løfte trofæet højt over hovedet i kåringen som vinder af Salling Fashion Award 2018. I tæt opløb mod fem andre nyopstartede virksomheder blev det ham, der løb afsted med hovedpræmien på 30.000 kroner og en pop-up-shop i Sallings stormagasiner.
“Jeg er fuldstændig overvældet over at vinde blandt et så stærkt felt. Det kommer meget bag på mig, at jeg er den heldige vinder. Jeg vil bruge præmien til at investere i e-handel, som er det næste skridt for mig, og så vil jeg lave et show til august,” fortæller Morten Ussing i en pressemeddelelse.
Børnetøjswebshop vinder e-handelspris
Vinderne af FDIH’s E-handelspriser blev torsdag fundet ved et stort event i Øksnehallen. I kategorien ‘Brugernes favorit 2018’ gik prisen til Kids-world.dk, som er en af Danmarks største webshops med salg af tøj til børn fra mere end 220 brands.
14.000 kunder/forbrugere havde stemt på deres favoritwebshop, som efterfølgende blev testet af et uafhængigt panel.
“Det betyder så meget. Det er en kæmpe anerkendelse, som vi er meget stolte af, og som vi glæder os til at dele med alle de andre hjemme på kontoret, for det er jo alle ansatte, der har del i prisen,” forklarer Annette Nielsen, stifter af Kids-World.dk, i en pressemeddelelse.
Kids-world.dk har med en stabil vækstrate over de sidste 10 år vokset fra en lille håndfuld ansatte til nu at omfatte mere end 75 medarbejdere.