Magasin du Nord Fonden fandt i går vinderen af deres årlige talentpris og hæderslegat på 500.000 kroner.

De tre finalister til Magasin du Nord Fashion Prize, Blanche, Helmstedt og Hyun Mi Nielsen, præsenterede i går deres design og forretningskoncepter foran en jury bestående af en række danske og udenlandske modespecialister.

Vinderen blev Emilie Helmstedt, som overvældet og glad udtalte ved overrækkelsen, at det er det største, hun nogensinde har oplevet.

”Jeg prøver at skabe en værdi i mine produkter, som skal give folk lyst til at passe på dem og blive ved med at ville bruge dem. Hele scenografien til mit sidste show bestod af genbrugsmaterialer. Det er enormt befriende og fedt at bruge, hvad man nu har for hånden og så få det bedste ud af det. Det er helt klart en måde, jeg vil arbejde videre på.”

Med den prestigefyldte talentpris, medfølger et hæderslegat på 500.000 kroner, som blev overrakt af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen.

“Den danske modescene er fuld af spirende talenter, og dem skal vi fortsætte med at støtte op om,” udtaler Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen.

Emilie Helmstedts kollektioner er inspireret af hendes oldemors stil fra 50’erne og 60’erne, kombineret med det legende:

”Jeg laver selv mine tekstiler. Det er vigtigt for mig, at man kan se, at jeg har haft det i hånden. Jeg sætter pris på det analoge og det menneskelige, det levende og det legende,” fortæller hun i en pressemeddelelse.

Konkurrencen, Magasin du Nord Fashion Prize, er åben for danske designere, som har produceret mindst én, men ikke mere end seks, dame eller herre ready-to-wear kollektioner. Den henvender sig til unge modeskabere, som endnu ikke er blevet etableret på markedet.