Copenhagen Fashion Week har udviklet en plan for at realisere ønsket om ikke bare at være bedre, men bedst til bæredygtighed.

I morgen, tirsdag den 28. januar 2020, begynder årets Copenhagen Fashion Week, og det bliver med forandringer på programmet, fortæller adm. direktør for CPHFW, Cecilie Thorsmark, til Berlingske.

Cecilie Thorsmark vil kort før det officielle åbningsshow løfte sløret modeugens nye bæredygtige handlingsplan for 2020-2022, der er designet til ”ikke kun at styrke bæredygtighedsprofilen for eventet i sig selv, men også, endnu vigtigere, at presse industrien til at accelerere de nødvendige og omfattende bæredygtighedstiltag,” oplyser CPHFW i en pressemeddelelse.

CPHFW begyndte at arbejde med FN’s verdensmål sidste år, hvor eventet blandt andet udstedte et forbud mod engangsplastikflasker og måtte sige farvel til en række samarbejdspartnere, der ikke formåede at leve op til de nye retningslinjer, siger Cecilie Thorsmark til Berlingske og fortæller, at de hos CPHFW er bevidste om, at der kun er et årti tilbage til at rette op på, hvad den adm. direktør kalder ”de sidste 100 års rod.”

”Fra januar 2023 vil en modeproducent, der ikke lever op til Copenhagen Fashion Weeks standarder, ikke kunne afholde show under modeugen. Samtidig er det afgørende for os at finde en balance mellem ambitiøse mål og urealistiske krav. Vi kommer ingen vegne, hvis vi mister branchens opbakning til projektet,” udtaler Cecilie Thorsmark til avisen.

 

Modeugen kan gå en stærk fremtid i møde

Modebranchens største udfordring lige nu er, at forbrugerne er trætte af ’det nye’, vurderer lektor i design og bæredygtighed på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Else Skjold.

I artiklen i Berlingske redegør hun for, hvordan modeugen kan gå en stærk fremtid i møde, hvis den omstiller sig til et såkaldt ’formidlingsmodus’.

”Modeugen har haltet bagud, fordi den er skuet sammen til det 20. århundredes behov for nyhedsværdi, chokeffekt og begær. Men den bliver gryende forbedret, og der er radikale tiltag på vej. Inden for et par år vil du ikke kunne holde en modeuge som den, vi ser nu,” udtaler hun til avisen.

Copenhagen Fashion Week løber af stablen fra den 28. januar og til og med den 31. januar 2020.