To unge kvinder fra Aarhus har taget sagen i egen hånd og oprettet en nonprofitorganisation, der skal være primus motor på en bæredygtig modeuge i Aarhus fra efteråret 2020.

To unge kvinder, Cecilia Christensen og Lotte Winther, har slået pjalterne sammen og oprettet en nonprofitorganisation med navnet Conscious Fashion Week (COFW).

Organisationens formål er at være bindeled mellem forbrugerne og bæredygtige brands. Cecilia Christensen fortæller til TØJ:

”Specielt den yngre målgruppe stiller større krav til social ansvarlighed og bæredygtighed i mode. COFW er forbrugernes transparente guide i bæredygtig mode. Omvendt giver COFW de bæredygtige brands en scene at stå på, så det bliver lettere at nå ud til forbrugeren, der ønsker at handle mere bæredygtigt.”

Ydermere fortæller Cecilia Christensen, at placeringen af en bæredygtig modeuge i Aarhus skal være med til at markere Aarhus som frontløber på det bæredygtige projekt og samtidigt brande Aarhus som en innovativ modeby.

Aktuelt samarbejder COFW med Global Fashion Exchange, der er en international organisation, der promoverer bæredygtighed i modeindustrien gennem lærerigt content og kulturelle events. Senest afholdte COFW et ’clothing swap’-event under Aarhus Festuge, i samarbejde med Global Fashion Exchange, hvor man kunne komme og bytte tøj med hinanden.

Derudover er COFW i dialog med Headstart Fashion House og Lifestyle and Design Cluster, Fashion Revolution Denmark, Danish Fair Fashion, Globe Go Green, VIA Design og Business og Scandinavian Sustainable. COFW samarbejder desuden med en række danske, bæredygtige brands som PreLoved og Laøhlé.

Udover Cecilia Christensen og Lotte Winther består organisationen også af 13 frivillige.

Det er målet, at Conscious Fashion Week skal afholdes fra efteråret 2020.