”Det har været lange og hårde forhandlinger,” fortæller formanden for HK Handel, Per Tønnesen, i en pressemeddelelse.

Over 150.000 butiksansatte kan se frem til at stort økonomisk løft på blandt andet tillæg, elever, løn og Fritvalgs Lønkontoen. Det skriver HK Handel i en pressemeddelelse.

”Vi er rigtig stolte over at kunne præsentere et resultat, der over hele linjen giver et stort løft til vores medlemmer og ansatte på butiksoverenskomsten,” udtaler Per Tønnesen, der er formand for HK Handel, og konstaterer, at det har været lange og hårde forhandlinger med Dansk Erhverv.

Helt konkret er der blandt andet tale om en forhøjelse af mindstelønnen på omkring 400 kroner, en forhøjelse af Fritvalgs Lønkontoen, så denne går fra fire til syv procent samt udvidet forældreorlov fra 13 til 16 uger.

Udover det økonomiske løft har HK Handel og Dansk Erhverv ligeledes indgået en aftale om at lave et nyt videnscenter for digital handel og bæredygtighed.

”Butiksområdet er i konstant udvikling, og vi skal selvfølgelig ruste vores butiksansatte til en fremtid, hvor der er behov for kompetencer inden for digital handel og bæredygtighed,” siger Per Tønnesen.

Videnscenteret skal løbende fremme og udvikle brugen af uddannelse, kurser og efteruddannelse for at sikre den danske detailhandel og dets medarbejdere.