Investeringsselskabet Friheden Invest, som den tidligere ejer af IC Group blandt andet står bag, har fremsat et købstilbud til aktionærerne i IC Group for at få den fulde kontrol over modekoncernen.

Den danske moderigmand Niels Martinsen grundlagde IC Group for 50 år siden. Sidenhen har han frasolgt cirka en fjerdedel af aktierne i virksomheden til aktionærer. 75,6 procent af aktierne ejes stadigvæk af investeringsselskabet Friheden Invest A/S, som han selv og datteren Emilie Martinsen-Kønigsfeldt har det fulde ejerskab over.

Nu vil grundlæggeren af IC Group vinde det fulde ejerskab over koncernen tilbage. Derfor har investeringsselskabet fremsendt et købstilbud til IC Group torsdag den 16. maj 2019.

”IC Group har i dag modtaget en meddelelse fra Friheden Invest A/S om, at Friheden A/S har besluttet at fremsætte et offentligt, ubetinget købstilbud til aktionærerne i IC Group om køb af samtlige aktier i IC Group,” skriver IC Group i en fondsbørsmeddelelse.

Investeringsselskabet har yderligere meddelt i en tilbudsmeddelelse, at de har købt Nordea Asset Managements aktieandel i IC Group på 9,4 procent. Set i lyset heraf tilbyder Friheden Invest de resterende aktionærer i IC Group at sælge deres aktier i IC Group til Friheden Invest til samme pris, som Friheden Invest har købt aktierne af Nordea Asset Management.