Smykketrenden til SS 24 sprudler. I 2024 møder vi en forbruger, som har meget på hjerte. Det er en forbruger, som gerne udtrykker sig med store armbevægelser. Vi ser kraftfulde formsprog, som er langt fra det nedtonede og anonyme.

De fem smykketrends er blot et lille udsnit af alt det, som er på færde i 2024. Alt i alt ser vi et spændende billede på smykketrends, som giver den gas på både farver, finurlige formsprog, glitrende sten, stærke symboler og volumen.

Vi ser for tiden en interesse for stærke symboler, som man ikke er i tvivl om, hvad står for. Det er for eksempel brugen af kors, hjerter, ankre, roser og andre klart definerede symboler. Her ses også design med direkte reference til universet og vores solsystem, som er er et udtryk for en fascination af himmelrummet og en udadrettet interesse for andet og mere end, hvad vi selv indeholder. Vi ser i smykketrenden her et astronomisk symbolsprog med konkrete elementer som stjerner, måner, sole og planeter.

Guld bliver interessant og især måden, det er bearbejdet på. Guld er et materiale, som både kan støbes, hamres, poleres og bearbejdes på mange forskellige måder. I smykketrenden her ser vi interessen for tid­ligere tiders håndværksmæssige traditioner, hvor både hamret guld og flettede detaljer gør sig gældende. Smykkerne har tydelige fabrikationsspor, og indikationen af, at der har været en kyndig hånd inde over processen, gør designet interessant.

Hvad brøler højere end en løve? I 2024 har vi i den grad brug for at give vores mening til kende. Vi ytrer os og ’brøler højt’ med, hvad vi synes er vigtigt. Måske netop derfor ser vi løvehovedet som et designelement, når det kommer til smykker. Løven er et overlegent og kraftfuldt symbol. Også når det kommer til volumen og styrke.

Der er skruet op for både glitter og glamour i denne smykketrend. Vi ser en form for maksimalisme med både volumen, glitter og ædelsten, når de klassiske, fine smykker bliver gentænkt og nyfortolket. Der er en fascination af det elegante og en lyst til ’dresse up’ – at klæde sig på til mange forskellige lejligheder, formelt som uformelt.

Vores nysgerrighed og interesse for naturen har stået på i et stykke tid, hvor det især har været blomster og planter, der har været formgivet på forskellig vis. Nu ser vi også en fascination af dyreriget, især sommerfugle og insekter, blive interessant. Vi ser de små, detaljerede væsner blive dekorerede med forskellige sten og metaller, og på den måde bliver de forvandlet til noget æstetisk og ædelt.

Visuelt materiale i denne artikel er udelukkende beregnet til personlig og privat brug. Alle billeder er kun til inspiration og skal ikke anvendes kommercielt uden eget ansvar. Materialet må ikke offentliggøres eller vises offentligt uden tilladelse. Enhver form for uautoriseret kopiering, udlån, udlejning eller offentlig præsentation af materialet er forbudt og på egen risiko.

Smykketrenden til SS 24 sprudler. I 2024 møder vi en forbruger, som har meget på hjerte. Det er en forbruger, som gerne udtrykker sig med store armbevægel


Denne artikel kræver login…

…for den har vores redaktion nemlig brugt tid og ressourcer på at indhente og skrive til dig sådan, at du altid nemt og hurtigt kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i branchen. Vi sætter en ære i at levere den nødvendige viden og inspiration til dig som aktør i branchen.

Louise Byg Kongsholm, ansvarshavende chefredaktør

Vil du have et login? Tjek mulighederne for abonnement ud her →
Allerede abonnent? Log ind herunder ↓