Få et indblik i, hvordan pej trend arbejder med sæsonens trends, og hvordan det resulterer i dybdegående inspirationsmateriale til alle, som arbejder med produktudvikling, design og mode.

To gange om året udarbejder pej gruppens trendteam pej toolbox. Materialet er en værktøjskasse, som stiller skarpt på tidens tendenser, trends og den menneskelige adfærd, der er et produkt af den tid, vi lever i.

I pej toolbox lægges der vægt på det visuelle udtryk, som tiden har med sig. Hvor er vi som forbrugere på vej hen, og hvilke visuelle kendetegn skal vi forvente, når vi ser fremad? Det er blot nogle af de spørgsmål, der gives svar på i materialet.

Opstart og farveudvælgelse
Det første step i processen er identifikation af tidsånd og strømninger, hvor rapporter, statistik og data lægger grunden for den videre proces. Derudover skimmes en stor mængde billedmateriale for at kunne dokumentere diverse indikationer på den retning, vi er på vej mod. Derefter udvælges de farver, som skal repræsenteres i materialet. Det gøres ud fra en videnskabelig tilgang til farveforløb og generel udvikling af farver over tid.


Konceptudvikling, research og forbrugerindsigt
Arbejdet med konceptudviklingen påbegyndes, og materialet begynder at tage form. På dette tidspunkt er der et klart mønster i de tendenser, der er identificerede, og fire vidt forskellige trendtemaer bliver fastlagt og beskrevet.

De danner nu rammen for den videre proces, og trenden afspejles gennem de fire forskellige forbrugertyper, som på hver sin måde kommer til at reflektere tidens tendenser for os.

Materialet tager form
Der udarbejdes nu et omfattende materiale for hvert af de fire temaer. Vi kommer i dybden og bliver ret konkrete i forhold til, hvad fremtiden byder på, når det kommer til materialer, farver, design og forbrug.

Der laves både tekst- og billedmateriale, som gør det let og overskueligt for brugere af toolbox at få både overblik over sæsonen i forhold til trends, men også forbrugeradfærd og generel formgivning.

Sideløbende researches der på materialer, og der fremstilles diverse materialeprøver, som monteres i det fysiske materiale.

Vi samler og pakker pej toolbox
Materialet bliver til sidst samlet i hånden og pakket, så det er klar til at blive afsendt til faste abonnenter og til salg.

Foto: pej gruppen