De danske forbrugeres tillid fortsætter nedgangen, og forventningerne til den økonomiske situation om et år er historisk lave. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. 

Forbrugernes tillid fortsætter med at styrtdykke. I marts faldt den til det laveste niveau siden oktober 2008, og nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den faldt yderligere i april måned. Forbrugertilliden belyser befolkningens syn på dens nuværende og fremtidige økonomiske situation.

I april ligger forbrugertilliden på minus 20,9, hvor den i marts var på minus 14,4. Gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger på minus 7,4.

Nedgangen skyldes kraftige fald i fire af de fem indikatorer, der udgør den samlede forbrugertillidsindikator. Det er især indikatorerne om forbrugernes vurdering af Danmarks økonomiske situation i dag sammenlignet med for et år siden samt købelysten, hvor tilbagegangen er markant, og som har bidraget mest til faldet i forbrugertilliden.

Kilde: Danmarks Statistik
Vurdering af den nuværende økonomiske situation falder kraftigt

De nye tal viser desuden, at forbrugerne vurderer, at familiens egen økonomiske situation i dag er dårligere end for et år siden. Indikatoren ligger på minus 13,9, mens gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger på minus 1,9.

Danmarks økonomiske situation i dag vurderes dårligere end for et år siden. Indikatoren ligger på minus 29,1, mens gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger på minus 10,1.

 

Forventningerne til den økonomiske situation er historisk lave

Når det kommer til forbrugernes forventninger til familiens økonomiske situation om et år, er der ikke meget positivitet at spore. Her vurderer forbrugerne, at den vil være dårligere om et år end i dag. Indikatoren ligger på minus 8,4. Gennemsnittet for de seneste seks måneder er dog fortsat positivt og ligger på 2,5.

Forbrugerne forventer også, at Danmarks økonomiske situation om et år vil være meget dårligere end i dag. Indikatoren ligger på minus 22,2. Gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger på minus 9,6.

Kilde: Danmarks Statistik

 

Foto: Canva