Forbrugerne ser lyst på deres egen og Danmarks økonomiske situation. Indikatoren for forbrugertilliden er på højeste niveau i over tre år. 

Efter at forbrugertilliden styrtdykkede – og herefter havde store udsving – under Covid-19, stiger den nu sikkert igen. Forbrugertilliden for september måned lander på 8,2, hvilket er det højeste niveau siden juli 2018. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Forbrugertilliden er også markant højere end gennemsnittet for de seneste seks måneder, der ligger på 3,2. Stigningen skyldes primært forbrugernes vurdering af Danmarks nuværende økonomiske situation sammenlignet med for et år siden.

Når det kommer til familiernes egen økonomiske situation, mener forbrugerne, at situation i dag er bedre end for et år siden. I september ligger indikatoren på 9,6 mod 7,1 i august. Gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger på 7,1.

Generelt er der positive meldinger over hele linjen. Danskerne vurderer nemlig også, at Danmarks økonomiske situation er bedre end for et år siden. Indikatoren er steget betydeligt siden sidste måned og ligger på 10,4. Det er også markant højere end gennemsnittet for de seneste seks måneder, som er -8,4.

 

Den økonomiske sitation om et år

Når forbrugerne kigger i spåkuglen og ser et år frem, er der også gode nyheder at hente. Forventningen er, at familiens økonomiske situation vil være bedre om et år end i dag. Indikatoren ligger på 16,2 i september. Gennemsnittet for de seneste seks måneder er 13,5.

Forbrugerne forventer også, at Danmarks økonomiske situation om et år vil være bedre end i dag. Indikatoren ligger på 14,0 og er dermed en del højere end gennemsnittet for de seneste seks måneder, der ligger på 9,7.

 

Foto: Pexels.com