Annoncørbetalt indhold

Mange taler om digitalisering i livsstilsbranchen. Men hvordan omsætter man ord til handling?

Der bliver talt meget om digitalisering i denne tid. Det mærkes hos it-virksomheden Colect, der tilbyder digitale løsninger til livsstilsbranchen inden for B2B-segmentet. Mere end 400+ brands anvender virksomhedens koncepter for at kunne håndtere salget i en tid, hvor det har været en stor udfordring at mødes “rundt” om kollektionerne. Specielt har det været svært på grund af de begrænsede muligheder for at rejse på tværs af grænserne, både nationalt og internationalt.

Heldigvis findes der forskellige løsninger med digitaliseringens muligheder. Colect ser de nye fremskridt inden for digitaliseringen, og hvor effektivt og inspirerende dette arbejde kan gøres i samarbejde mellem brands og retailers. Colect ser disse forandringer som komplementære, hvor det er muligt at tage det bedste fra digitaliseringen med til de fysiske møder, om det er i showroom, på messe, i butikken eller remote uden fysisk møde.

 

Foto: Jannik Heide

All-in-one eller best of breed?

Hvad skal man stille op som brand-owner i livsstilsbranchen, hvis man gerne vil digitalisere sine afsætningskanaler inden for business to business? Der findes ifølge Jannik Heide, der er Business Deveopment Manager hos Colect, et utal af muligheder:

”Overordnet kan vi hos Colect kategorisere løsningerne enten som all-in-one eller best of breed:

 

All-in-one

Her er fordelen, at man kan administrere sine data, fordi alt er samlet i en løsning. Det gør sig også gældende med salgssystemet for sælgerne, agenter og distributører. Da det er en standardløsning, er det ikke muligt at designe sit eget brand-univers. Ofte er det billigere at komme i gang med en all-in-one-løsning modsat en best of breed-løsning, der er customizable, og prisen er lavere over tid.

Best of breed

Denne type løsning skal forstås på den måde, at det enkelte brand selv kan sammenstykke deres IT-arkitektur. Ofte har man et bestemt økonomisystem, og inden for modebranchen – specielt med tøj – har man også et variant-system, der kan håndtere farver og størrelser. På sådanne løsninger er der frit valg til andre systemer, som eksempelvis Colect, til at varetage salget direkte fra business to business via Colect Sales App, Colect Virtual B2B Shop og Colect Digital Showroom.

Det er også muligt at integrere andre systemer indenfor eksempelvis product design management systemer (PDM) eller product information management (PIM) med mere beskrivende tekst og integration af data til markedspladser.”

 

Kort sagt kan det hele blive meget fleksibelt med løsningerne fra Colect, der også gør det muligt at skalere forretningen løbende med de rette systemer til best performance. Sidst, men ikke mindst, kan der være et behov for at analysere sine data via visuelle dashboards eller lignende.

For begge systemer gælder det, at data synkroniseres automatisk via etablerede integrationer – men der er en større fleksibilitet ved best of breed-løsningen.

”Hos Colect er vi glade for, at vi kan bidrage med digitale løsninger, der giver en øget værdi for både brand-owners, men også overfor de professionelle kunder. Det, vi kan tilbyde, er storytelling til selling mode – en naturlig rejse fra inspiration til salg. Lige nu oplever vi en tilbagevenden optimisme i branchen og glæder os over, at vi kan gøre en forskel,” afslutter Jannik Heide.

Læs mere om alt det, Colect kan tilbyde brands i mode- og livsstilsbranchen her.