Under mottoet ‘Textiles Matter’ sætter Heimtextil 2023 standarden for morgendagens bæredygtige tekstiler med fokus på cirkulær økonomi i Frankfurt fra 10. til 13. januar 2023.

 

Heimtextil Trends er et must for besøgende. På baggrund af analyser og ekspertviden  giver Heimtextils Trend Council indsigt i fremtiden for det internationale marked.

 

Tag ansvar

Tekstiler er en integreret del af det moderne liv. Materialer og fremstillingsprocesser er lige så mangfoldige som forbrugernes forventninger. Her er et stort potentiale for en bæredygtig udvikling af tekstilindustrien. Heimtextil Trends viser at dette potentiale kan realiseres og bæredygtig udvikling fremmes.

 

Forandring via cirkularitet

Trendrummet på Heimtextil 2023 vil dreje sig om ideer og løsninger til cirkularitet i tekstilbranchen. Hvordan kan tekstiler produceres bæredygtigt? Hvilke genbrugsmuligheder? Hvordan ser optimal genanvendelse ud? Genbrug reducerer behovet for nye råvarer og reducerer mængden af affald. Teknisk kan uorganiske materialer genanvendes uden tab af kvalitet. I det biologiske kredsløb returneres organiske materialer til naturen i slutningen af deres levetid.

Det er grundlaget  for de fire trend-temaer: ‘Make and Remake’, ‘Continuous’, ‘From Earth’ og ‘Nature Engineered’.

 

‘Make and Remake’

Brugte materialer får nyt liv, hvor fokus flyttes til reparationsæstetik i det genanvendte produkt. Lyse og glade farver og nye teknikker resulterer i kreative produkter. Lagdelte farvemønstre og grafik fører til dristige og bevidste designs.

 

‘Continuous’

Temaet beskriver lukkede kredsløbssystemer, hvor materialer genbruges til nye, affaldsfrie produkter igen og igen. Overflødige materialer udskilles og oparbejdes som nye fibre, kompositter og tekstiler. Takket være avancerede genvindingsprocesser bevarer materialerne deres oprindelige kvalitet og æstetik.  Det praktiske, det uundværlige og lang levetid bestemmer designet.

 

‘From Earth’

Temaet fokuserer på den naturlige verden i harmoni med naturen. Naturlige farver kommunikerer varme og blødhed.  Ufuldkomne teksturer, tegn på slid og uregelmæssigheder skaber æstetik. Uraffinerede og rå overflader, ublegede tekstiler og naturlige farvestoffer hylder materialer i deres oprindelige tilstand.

 

‘Nature Engineered’

En nyfortolkning af begrebet  “naturligt”. Ved brug af midler til at forbedre og perfektionere organiske materialer. Nye teknikker forarbejder naturlige tekstiler til sofistikerede og smarte produkter. Nuancer af beige og brun er rene linjer og former kendetegner dette tema.

 

Disse  bæredygtige og fremtidsorienterede tendenser giver indsigt i fremtiden for bolig- og kontrakttekstiler til besøgende fra hele verden.

Læs mere om messen her