Det danske brand er blevet en del af den eksklusive gruppe af virksomheder med en B Corp-certificering. Det er en vigtig milepæl, og brandet har fået den højeste score af alle B Corps i Norden.
Da Dear Denier blev grundlagt for næsten 10 år siden, havde stifter Katrine Drost Lewinsky et mål om at udfordre den traditionelle strømpeproduktion ved at gøre den mere miljøvenlig og etisk forsvarlig.
Nu har brandet nået en vigtig milepæl i sin rejse med en B Corp-certificering, hvor Dear Deniers arbejde med bæredygtighed og ansvarlighed er blevet anerkendt og blåstemplet med den højeste score af alle certificerede virksomheder i Norden.
Det er blandt andet Dear Deniers arbejde med genanvendte materialer, forlænget levetid gennem design og produktionsteknikker, ansvarlig produktion, vedvarende energikilder, affaldssortering og energieffektiv distribution, der har bidraget til den høje score i deres B Corp-Assessment.
Når virksomheder skal have en B Corp-certificering, sker det gennem et pointsystem inden for forskellige kategorier. Her scorede brandet højt på flere parametre. Blandt andet fik de i miljø-kategorien en score på 58,8 point, hvilket er den tredjehøjeste i verden for virksomheder med en til ni medarbejdere.
En omfattende proces
B Corp-certificering er en 360-graders certificering, som kommer omkring hele virksomheden. Det er er altså ikke blot en produkt-, materiale- eller proces-certificering.
Det betyder også, at det er en omfattende proces at blive certificeret, hvor virksomhedens aktiviteter skal kortlægges og dokumenteres ned til mindste detalje. Derudover har Dear Denier i processen fået kastet lys over, hvor de kan forbedre sig yderligere og fået konkrete input til, hvordan de kan løfte barren endnu højere.
B Corp er en global bevægelse af virksomheder, og antallet af B Corps vokser hele tiden. I Danmark har blandt andet Organic Basics og Underprotection også en B Corp-certificering. Globalt er mere end 4.000 virksomheder B Corp-certificerede.
Foto: Dear Denier