Den parisiske modeuge løber af stablen i disse dage, og danske Cecilie Bahnsen er for første gang med på programmet. Læs om designerens debut her.

Danmarks stjernefrø Cecilie Bahnsen debuterede den 28. september 2020 på Paris Fashion Week med sin filmiske fremvisning af SS 21-kollektionen. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

The Summit, som er navnet på showfilmen, rullede over skærmene den 28. september klokken 19.00 og viser en kollektion, der med designerens egne ord er inspireret af “en kvinde på en rejse gennem et landskab – en symbolsk vandrer”.

Filmens setting er da også et af Danmarks smukkeste landskaber ved den rå og barske jyske vestkyst, som mødes af en kontrast i Cecilie Bahnsens bløde og feminine univers. Dna’et er det samme med de overdimensionerede silhuetter og feminine detaljer som eksempelvis den bare ryg og puffede skuldre, men med fornyelser på både design- og materialefronten: blomsterbesat organzastof, transparent strik og perlebroderier – metervarer, der er designet af Cecilie Bahnsen selv og fremstillet i Europa.

“Idéen kom fra tre meget forskellige referencer: en række sort/hvid-fotografier af Hashimoto Shoko fra 1970’erne, James Turrells installationer og sommernætter ved det danske hav – særligt med billedet af P.S. Krøyer af de to kvinder ved havet i tankerne,” lyder det fra Cecilie Bahnsen om inspirationen til kollektionen.

Hvis du vil se Cecilie Bahnsens parisiske debut med egne øjne, kan du se videoen her.

Foto: Cecilie Bahnsen, The Summit
Foto: Cecilie Bahnsen, The Summit
Foto: Cecilie Bahnsen, The Summit
Cecilie Bahnsen, The Summit