Cecilie Bahnsen, der står bag det feminine modebrand af samme navn, løfter nu sløret for en skokollektion, hvor der er hentet inspiration fra de traditionelle skoleuniformer.

Den danske designer Cecilie Bahnsen er særligt kendt for sine voluminøse og feminine kjoler. Nu løfter hun sløret for en skokollektion med inspiration fra den klassiske skoleuniform, der er udarbejdet i samarbejde med det store sko- og accessoriesbrand fra Singapore, Charles & Keiths. Det oplyser modebrandet i en pressemeddelelse.

”Jeg har altid været fascineret af skoleuniformer. Jeg tror, det forklarer, hvorfor jeg elskede Mary Jane-skoen i Charles & Keiths kollektion så meget. Det er en traditionel skolepige-sko, men den har også en maskulin-feminin kontrast, som jeg altid leder efter. Vi gjorde vores nye skokollektion superfeminin og mere lady-like end de sko, vi har lavet før, og arbejdede med patchwork og håndtegnet broderi. Det har været virkelig spændende at se, hvordan vi kan oversætte vores univers til en sko. Det føltes næsten som om, at vi morfede vores kjoler i en sko,” fortæller Cecilie Bahnsen i pressemeddelelsen.

 

 

Charles & Keiths er begejstrede for samarbejdet med den unge danske designer.

”Siden oprettelsen af vores selskab har vi altid støttet unge designere inden for mode- og kunstscenen. Mødet med Cecilie Bahnsen var et øjeblikkelig match, da vi kan kombinere vores kompetence i skofremstilling med hendes utrolige viden om materialehåndværk. Vi var med det samme enige i hendes unikke tilgang til former, volumen og karakteristiske valg af materialer,” lyder det fra Charles & Keiths, som tilføjer:

”Ideen var at være sandfærdig over for Cecilies dna, hendes unikke fortolkning af kvindelighed og at kunne oversætte hendes kjoler til sko.”

Kollektionen består af fire forskellige styles, der alle har hentet inspiration fra den traditionelle skoleuniform. Derudover er skokollektionen lavet med stor omtanke for miljøet ved blandt andet at inkorporere resterende stykker stof fra tidligere sæsoner.

Cecilie Bahnsens skokollektion vil være tilgængelig fra den 25. maj 2020 på Ceciliebahnsen.com og Charleskeith.com.

 

Foto: Cecilie Bahnsen