Som kun det andet danske modehus nogensinde opnåede Claire Group i september 2020 FSC-certificeringen i fremstillingen af virksomhedens viskose-metervarer.

Claire Group er kun den anden modevirksomhed i rækken til at modtage den anerkendte FSC-certificering. Det oplyser Claire Group i en pressemeddelelse.

FSC-certificeringen er mest kendt for sin anvendelse inden for produkter af papir, pap, møbler og trævarer, men mærkningen er også relevant for modebranchen. Her kan man få certificeringen, fordi der bruges træ i fremstillingen af viskose.

Det er netop for virksomhedens viskose-metervarer, at Claire Group har opnået certificeringen.

“Vores FSC-viskose er fremstillet af træbaserede tekstiler, og det giver derfor rigtig god mening, at vi har tilføjet denne  certificering,” lyder det fra chefdesigner Berit Erfurt Hust.

“Nu ved vi, at der er taget hånd om arbejdsforhold, og at skoven bliver drevet bæredygtigt,” fortsætter hun.

Det er stadigvæk kun en mindre del af Claire Groups kollektioner, der er fremstillet af den træbaserede viskose, men virksomheden er optimistiske for fremtiden.

“Vi tror på, at forbrugeren bliver mere og mere opmærksom på de materialer, som anvendes i fremstillingen tøjet,” udtaler Ulla Dam, Group CSR & Purchase Manager, og fortsætter:

”Sådan er det i al fald gået med vores økologiske tøj til børn, Hust&Claire. Vores GOTS-styles har virkelig fået godt fat i markedet, og vi håber naturligvis, at det vil gå på samme måde med vores FSC-viskose-styles, som indgår i Claire Woman-kollektionerne til damer og Hust & Claire-kollektionerne til børn”.

De første FSC-certificerede styles fra Claire Group vil være en del af Spring 2021-kollektionen, der netop er blevet sat i produktion.

FSC er den tredje certificering, som Claire Group har fået på ti år, og endnu en vigtig milepæl i modehusets arbejde med CSR. I 2012 modtog Claire Group SA 8000-certificeringen – en international etisk standard, der vedrører arbejdsforhold og menneskerettigheder i organisationen og hos underleverandører, og i 2019 blev virksomheden certificeret med GOTS.

Foto: Claire Group