Det danske modebrand Five Units justerer retningen og ændrer i den forbindelse ejerkredsen.

Det er de sidste mange år gået godt for det danske modebrand Five Units, da de både i 2014 og i 2018 blev kåret som Gazelle-virksomhed af Børsen, ligesom de i 2014 introducerede Plain Units, der laver bukser til mænd.

Alligevel vælger virksomheden nu at ændre ejerkredsen og justere retningen i virksomheden med fokus på en mere meningsfuld berettigelse. Det oplyser modebrandet i en pressemeddelelse.

I 2019 valgte daværende bestyrelse og ejere at ansætte en ny direktør, Inge Kindberg, og siden da har virksomheden både strategisk og kreativt genopfundet sig selv.

”Der er ikke nogen, der laver bukser som os – men vi laver ikke bare bukser. Vores berettigelse er nødt til at række langt ud over det. Vi har noget på hjerte og vil bidrage med en positiv effekt i menneskers liv og reducere vores aftryk på verden. Derfor gør vi blandt andet op med store årlige kollektioner, en uendelig række af såkaldte moderigtige must haves samt den tilgang, at mennesker skal tilpasse sig tøjet og ikke omvendt,” lyder det fra Inge Kindberg i pressemeddelelsen.

 

Fra mere til bedre

Inden for det sidste år har bukseproducenten reduceret udvalget af styles i hver kollektion og trimmet interne arbejdsgange, så antallet af prøver mindskes.

Samtidig har tidløse farver, pasformer og detaljer fået endnu større fokus i designprocessen.

”Vores opskrift på vækst er enkelthed: at lave et mindre udvalg af bukser, være færre mennesker involveret i at lave dem og så give plads til, at mennesker kommer før bukser. Det har hurtigt resulteret i en sundere forretning og en kultur båret af en bedre forståelse for hinanden og de mennesker, vi handler med – i alle led. En tilgang, vi blandt andet havde succes med i relation til vores forhandlere under forårets coronakrise,” forklarer direktøren.

 

Firkløver i spidsen for virksomheden

I forbindelse med den nye retning for virksomheden har det været nødvendigt at rekapitalisere firmaet, og stifteren af Five Units, Carit Løvdal, er dermed trådt ud af ejerkredsen.

I stedet ejes virksomheden nu af Units Holdning, som ejes af Poul Bertelsen, de norske agenter Frode Strømman og Maria Olsson samt Inge Kindberg.

”Det er således et firkløver, som er enige om at tænke langsigtet og agere ud fra, at både virksomhedens og buksernes fornemmeste opgave er at rumme mennesker,” skriver brandet afslutningsvist i pressemeddelelsen.

Om det nye ejerskab siger Inge Kindberg til TØJ:

”Det betyder et stort commitment til den formåls- og værdibaserede retning, som vi besluttede i foråret 2019, hvilket giver tryghed for alle interessenter – og især medarbejderne. For mig personligt betyder det, at jeg sikrer, at firmaet holder den bevidst valgte kurs.”

Foto: Five Units