Verdens ældste og Skandinaviens sidste handskefabrik, Randers Handskefabrik, gennemfører nu et længe ventet ejerskifte. 

Randers Handskefabrik, som har eksisteret siden 1851, overdrages nu til et ægtepar udenfor familien. Den 80-årige Arne Vejrum, nuværende adm. direktør og ejer af Randers Handskefabrik, vil fortsat være tilknyttet virksomheden i forhold til produktion og kvalitetsstyring.

Om overdragelsen fortæller Arne Vejrum til Jyllandsposten:

”Jo, tiden er jo nok til, at selskabet skal føres videre af andre. Jeg har et stykke tid været klar til et generationsskifte, men har ventet på, at den rigtige er dukket op. Det er jo vigtigt at afhænde til en, som dels vil føre tingene videre med vægt på værdierne, dels udvikle virksomheden videre.”

Da der er ikke en ny generation til at overtage firmaet, overtager ægteparret Rina og Thomas Bro Hansen virksomheden.

Rina Hansen er uddannet designer og har de seneste 18 år arbejdet med salg og marketing i modebranchen, blandt andet hos Burberry, Hummel og Malene Birger. Rina og Thomas Bro Hansen har sammen firmaet Brandheroes, som arbejder med markedsføring og sociale medier samt influencers.

Med overdragelsen er planen blandt andet at flytte virksomheden længere ind i den digitale verden, implementere nye former for markedsføring og positionering, hvor blandt andet sociale medier skal inkorporeres. Der kommer til at være større fokus på salg, marketing, branding og omnichannel. Derudover skal Randers Handskefabrik til at arbejde med andre designere, og der er ligeledes planer om pop-up-butikker. Der vil fortsat fokus på kerneforretningen, mens virksomheden skal gøres mere konkurrencedygtig.

Randers Handskefabrik har på nuværende tidspunkt to butikker i Randers og København, og virksomheden afsætter gennem 400 forhandlere over hele verden. Der er netop lanceret et nyt underbrand, Rhanders, som kun sælges i de to butikker og via egen webshop.