Det unge modebrand Elsk, hvis dna består af bæredygtighed og miljø, lancerer en ny kollektion, som et led i ’2020 Circular Fashion System’-initiativet.

Modebrandet Elsk, der har miljø og bæredygtighed som omdrejningspunkt, blev etableret i 2013 med en vision om at arbejde for bedre og mere bæredygtige produkter. Virksomheden er grundlagt af de to thyboere, Lukas L. Leszczynski og Lars Riis, som henter den bæredygtige inspiration i deres nordjyske rødder.

Som et led i det bæredygtige initiativ ’2020 Circular Fashion System’, der blev præsenteret til Copenhagen Fashion Summit 2017  som en opfordring fra Global Fashion Agendas til at tage del i det bæredygtige ansvar i modeindustrien, lancerer Elsk nu en ny kollektion med navnet Re. Collection.

Re. Collection er udarbejdet i samarbejde med en portugisisk producent og den spanske metervareleverandør Ferre, der står bag det såkaldte Re-cover materiale.

”For os er det centrale element, at vi her tager noget eksisterende og genanvender. Det giver sig selv, at det er langt mere bæredygtigt end at lave noget helt nyt. Samtidig har vi været utroligt positivt overrasket over metervarens holdbarhed, og hvor bæredygtig den egentlig er. Den eneste efterbehandling vi laver, er når vi tilføjer prints, hvor vi arbejder med farver, som er fri for ftalater, bly og pvc,” fortæller Lars Riis til TØJ.

Elsk har hidtil fravalgt polyester i sine produkter for at mindske risikoen for mikroplast.

”Når vi skaber denne serie, får vi et produkt, som belaster langt mindre i forhold til co2, vand og kemikalier, men så omvendt øges risikoen for mikroplastik. Det er et eksempel på de dilemmaer og valg, vi mener, er vigtige at diskutere, teste og lære af,” siger Lars Riis.

Modebrandets vision er at være med til at skabe en revolution i modebranchen ved at skubbe til grænserne for bæredygtig tøjproduktion og være blandt de første til at teste nye materialer og metoder af, der på sigt kan være med til at præge modeindustrien i en mere bæredygtig retning.

Målsætninger for ’2020 Circular Fashion System’:

  1. Til 2020 vil Elsk tilføje cirkulære designprincipper til mindst 70 procent af kollektionen.
  2. Til 2020 vil Elsk give sine kunderne mulighed for at donere deres brugte tøj gennem deres ’garment collection scheme’
  3. Til 2020 skal genbrugskollektionen gennem ‘garment collection scheme’ gensælges via webshoppen, hvor 70 procent af omsætningen skal gå til NGO’s miljøbeskyttelsesprojekt.
  4. Til 2020 skal mindst 20 procent af kollektionen være lavet af genbrugte tekstiler indleveret af kunder.