Modekometen har fundet mindst 50 hjemmesider, der udgiver sig for at være dem og sender kunder billige kopiprodukter. “Det er intet mindre end frustrerende,” lyder det fra den adm. direktør.

Sidste år blev i alt 150.000 falske webshops anmeldt til Bagmandspolitiet, hvoraf cirka 33.000 fortsat er aktive i dag, idet dansk politi ikke har kunnet gribe ind.

En af de virksomheder, der især bliver udsat for kopihjemmesider, er Aalborgkometen Shaping New Tomorrow. Der florerer nemlig uhørt mange falske webshops i firmaets navn, der enten ikke sender den købte vare til kunden eller leverer et billigere kopiprodukt i stedet. Det skriver DR, der har talt med virksomhedens adm. direktør, Kasper Ulrich.

“Det er intet mindre end frustrerende, at der er nogle derude, som forsøger at udnytte vores brand og forvirre forbrugerne. Det er frustrerende for os, men i sidste ende er det forbrugerne, det går ud over,” lyder det fra Kasper Ulrich, som oplyser, at virksomheden er bekendt med over 50 falske webshops, der påstår at sælge Shaping New Tomorrow-produkter.

Kasper Ulrich mener, at man bør gøre mere for at få siderne lukket ned.

“Jeg synes, at det er synd, at man ikke kan gøre mere for at bremse siderne og få bugt med noget af alt den it-kriminalitet, der foregår i Danmark. Der burde gøres mere, og det håber jeg, bliver gjort,” afslutter han.

Foto: Shaping New Tomorrow