Modebrandet Filippa K præsenterede i fredags sin nye bæredygtige kollektion, der er udarbejdet i samarbejde med projektet Circular Design Speed. Brandet sigter efter at have et fuldkomment bæredygtigt sortiment i 2030.

Modebrandet Filippa K præsenterede på eventet Disrupting Patterns i London sin nye bæredygtige kollektion Front Runners. Kollektionen er resultatet to års analyser og research inden for bæredygtighed i modebranchen i forbindelse med projektet Circular Design Speed, der er et initiativ udarbejdet af Mistra Future Fashion.

”Der kommer mange udfordringer med at være en del af modebranchen, især i forhold til at branchen næst efter olieindustrien er den mest forurenende. Vores industri er nødt til at forandre sig, og vi tror på at en løsning er ved at indføre cirkulære modeller som naturens økosystemer. Vi ønsker at tilbyde smukke produkter og drive virksomhed gennem en global bæredygtig tankegang,” forklarer Elin Larsson, bæredygtig direktør hos Filippa K, i en pressemeddelelse.

Front Runners består af en frakke, der er 100 procent genanvendt og genanvendelig, samt en kjole, der er 100 procent biologisk nedbrydelig. Frakken er produceret i polyester fra plastflasker for på den måde at skabe et produkt, der holder mindst et årti eller længere, og frakken kan senere genanvendes til andre materialer til modeindustrien. Kjolen er derimod designet til kun at skulle anvendes et par gange for efterfølgende at blive kasseret og nedbrudt til kompost. Kjolen repræsenterer dermed en klar vision for, hvilken retning industrien skal gå.

Filippa K vil lade alle sine produktgrupper – både til herrer og damer – gennemgå samme analyse som Front Runners-kollektionen, og resultaterne vil blive implementeret i de regelmæssige arbejdsprocesser og produktionen, således at hele sortimentet vil være bæredygtigt imod 2030.

Filippa K blev stiftet i 1993, har i dag butikker i 30 lande og råder over 50 butikker.