Nutidens banker tvivler på detailbrancherne, hvilket gør det svært for Polaris og AAC Capital at sælge Babysam, trods kæden både vokser og tjener penge.

Ifølge Børsen er landets banker i dag påpasselige med at låne til opkøb af detailkæder.

Senest er det kapitalfonden Polaris og AAC Capital, som oplever denne udfordring i deres forsøg på at sælge Babysam. Børsen skriver, at én eller potentielle købere har vist interesse i at købe Babysam og de tilhørende 30 butikker, men banken har afvist at finansiere handlen på baggrund af en for høj risiko.

Niels Worning, som er Polaris’ ansvarlige for investeringen i Babysam, udtaler til Børsen, at bankerne generelt er relativt forsigtige med at støtte finansiering i detailbranchen.

Henriette Kinnunen, som er direktør for DVCA, kapitalfondenes brancheforening, stemmer i og siger til mediet, at der på nuværende tidspunkt er en stor usikkerhed om fremtiden i detailbranchen, hvor hun beskriver markedet som udfordrende.

“Og man er useriøs, hvis ikke man i branchen forholder sig til, at forbrugsvanerne ændrer sig markant i disse år,” siger Henriette Kinnunen til Børsen.