Handskebrandet Rhanders har indgået samarbejde med den prisvindende danske arkitekt Lars Vejen og lancerer nu sin første kollektion af tasker.  

Verdens ældste handskefabrik, Randers Handsker, der sidste år gennemførte et længe ventet ejerskifte, lancerer nu gennem underbrandet, Rhanders, sin første kollektion af tasker, herunder clutches og punge.

Kollektionen, Cecilia, er inspireret af og opkaldt efter brandets handskemodel af samme navn og skabt i samarbejde med den danske arkitekt Lars Vejen, der i 2018 modtog prisen for ’Årets Designer’ ved årets Design Awards.

Taskerne er produceret af skind fra fabrikkens lagre og produceres ligesom virksomhedens handsker på fabrikken i Randers, hvor det har været nødvendigt at opruste systuen med tidligere ansatte og unge modestuderende fra VIAs beklædningshåndværker-uddannelse.

”Vi har opsporet nogle af de pensionerede syersker og handskemagere, der engang var ansat på fabrikken, og engageret dem til at komme tilbage for at rådgive i arbejdet med kollektionen. De er de ypperligste eksperter i skindmaterialet og ved præcis, hvordan det skal strækkes, så det opfører sig, som det skal. Samtidig har vi allieret os med unge modestuderende, der gerne vil lære, og som samtidig tilfører nogle nye perspektiver på mode,” siger direktør Rina Hansen og understreger nødvendigheden af, at håndværket videreføres på den rigtige måde:

”Mange steder i Europa er de klassiske håndværksfag ved at gå helt i glemmebogen, fordi de er blevet nedprioriteret på grund af krav om effektivisering og billigere produktionsmetoder. Hvis vi skal passe på den danske kulturarv, som Rhanders repræsenterer på lige fod med designhuse som Georg Jensen eller Royal Copenhagen, så skal vi investere i dansk produktion. Derfor er jeg virkelig stolt over, at det er lykkedes at lave vores nye accessories herhjemme.”

Randers Handsker har rødder tilbage til 1811. Ved årsskiftet overtog Rina og Thomas Hansen virksomheden efter Arne Vejrum og lancerede underbrandet, Rhanders.